Polițistul Eugen Stan ar fi agresat sexual copii în drum spre serviciu. Mărturiile colegilor

×
Codul embed a fost copiat

Polițistul suspectat că a agresat cei doi copii va fost arestat prevenitv pentru 30 de zile. Poliţistul este suspectat și în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale cu minori.

Eugen Stan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 6. 

Anchetatorii au deja declaraţia lui scrisă în care recunoaşte că a mângâiat şi sărutat copiii, acţiuni pe care agentul le consideră normale. La dosar există şi înregistrările video ale camerelor de supraveghere care îl arată pe agresor în timp ce pipăie copiii. Au fost ridicate şi probe ADN care confirmă acuzaţia, iar în locuinţa lui Stan a fost găsită canadiana pe care o purta în acele momente. Oamenii strânşi pe stradă, unde poliţiştii făceau percheziţia în locuinţa suspectului l-au huiduit.

Anchetatorii spun că Eugen Stan locuia în Măgurele, judeţul Ilfov, iar de aici parcurgea până la serviciu, la Brigada Rutieră de Poliţie, jumătate din Bucureşti. Mereu trecea pe străzile din sectoarele 5 şi 6 şi tot aici au fost înregistrate şi cazurile de agresiuni asupra copiiilor. Victimele erau alese aleator, dacă nu erau însoţite de un adult şi intrau în scara unui bloc singure.

Citește și
Ionut Mosteanu USR arges - inquam
USR, despre modificarea Codurilor Penale, varianta PSD: Dacă ar fi fost în vigoare, pedofilul ar fi rămas în libertate

Dan Antonescu, specialist criminalist: "Este un personaj duplicitar. Una era imaginea pe care o arata el colegilor, familiei, prietenilor şi alta era cea pe care o arata victimelor sale, a profitat de faptul că avea statutul de lucrător în poliţie, a ştiut să îşi mascheze pornirile sale împotriva copiilor fără vină."

De înţeles în condiţiile în care , inclusiv colegii de serviciu spun că nu ştiau multe lucruri despre el. Era o fire mai retrasă povestesc agenţii, iar de fiecare dată îşi saluta colegii spunând: ce faci băiatul meu. Unii însă îşi aduc aminte şi de un scandal la locul de muncă, în care a fost implicat Eugen Stan.

În 2016 o agentă de la Brigada Rutieră a fost şi ea implicată într-un incident cu Eugen Stan. Femeia a povestit colegilor că bărbatul ar fi încercat să o pipăie de câteva ori în momentul în care erau în misiune. ea ar fi spus superilorilor de incident şi despre comportamentul inadecvat al colegului ei însă aceştia nu ar fi luat nicio măsură, spun surse din Brigada Rutieră.

Aşadar, Eugen Stan are acum două dosare penale deschise pe numele lui, cu probe video, cele ADN şi mărturia lui. Cel mai recent este cel petrecut pe 5 ianuarie anul acesta, când în liftul unui bloc din drumul taberei, un bărbat a agresat sexual doi copii mici. Al doliea caz s-a petrecut în 2012 şi atunci anchetatorii au găsit urme ADN şi imagini. În mod surprinzător însă, niciun poliţist nu l-a recunoscut pe colegul lor de la Rutieră, astfel încât cazul a rămas cu autor necunoscut până luni. La vremea, respectivă, cazul a fost intens mediatizat....

Un alt treilea caz este acum în lucru la Parchetul Bucureşti. O fetiţă a fost agresata în 2009 de un individ. Bărbatul ar fi urmărit-o pe copilă , şi, când s-a văzut singur cu ea în scara de bloc ar fi făcut gesturi obscene. Mai mult, spun anchetatorii ar fi obligat-o pe fată să privească.

În acest caz sunt doar probe ADN, iar anchetatorii trebuie să strângă mai multe dovezi pentru că ei au bănuiala că Eugen Stan este atacatorul acestei copile.

Acum, după tot ce au aflat despre individ, anchetatorii verifică şi alte 20 dosare cu autor necunoscut în care Stan ar putea să fi suspectul principal. Ancheta în acest dosar a fost preluată de Parchetul General.

Anchetatorii au stat în apartamentul suspectului aproximativ două ore. Locuinţa poliţistului e percheziţionată de anchetatori care caută şi alte probe, de exemplu, hainele pe care le purta în momentul comiterii infracţiunii. Procurorii vor căuta şi în telefoanele sau calculatorul suspectului unde s-ar putea să găsească şi înregistrări video sau poze cu victimele sale. Pe de altă parte, vecinii săi sunt consternaţi că locuiau în acelaşi bloc cu un om cu apucături atât de bolnave.

Eugen Stan este acuzat că a intrat în scara unui bloc din sectorul 6 împreună cu o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 9. Bărbatul fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce mângâia şi săruta copiii, prea speriaţi ca să mai reacţioneze.

"M-am bucurat e impropriu spus. Vreau să fie pedepsit pentru ce a făcut. Cum ai putea să reacţionezi când ştii că siguranţa şi încrederea ce ar trebui să fie Poliţia Romana e de fapt un agresor", a spus mama celor doi copii.

După ce a fost depusă plângerea, imaginile cu agresorul au fost distribuite pe paginile de socializare, iar Poliţia Română a făcut o prioritate din găsirea acestuia, postând mesaje puternice: "Te vom găsi, eşti prioritatea noastră". Toate acestea s-au întâmplat în timp ce suspectul principal era chiar angajatul acestei instituţii.

"Dacă un poliţist din aia 300 era el şi umbla cu poza pe stradă şi zicea” îl cunoaşteţi pe ăsta”, tu dacă te uitai la ea ziceai că nu e„asta, că nu are cum să fie el", spune tatăl.

Totuşi, el nu a fost recunoscut de niciun coleg până duminică, atunci când anchetatorii au distribuit în spaţiul public o nouă fotografie a suspectului, mult mai clară. Atunci, un angajat al Brigăzii Rutiere a sunat la Serviciul Omoruri.

Diana Sârca, purtatorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: 
"A fost condus la Capitală pentru audieri. A fost adus de la Brigada Rutieră. Plângerea a fost depusă vineri după amiază, iar pentru a se verifica modul în care au acţionat poliţiştii Secţiei 22, Poliţia Capitalei a dispus verificări de ordin administrativ."

La audieri, Eugen Stan nu a recunoscut pe deplin ce a făcut, susţin poliţiştii.

"Nu am făcut rău nicunui copil. Doar i-am pupat şi mângâiat, pentru că iubesc copiii", ar fi spus suspectul.

Investigaţia arată însă că Eugen Stan este suspect şi în alte trei dosare.

În 2009, o copilă a fost agresata sexual în lift de un individ care a rămas până acum neidentificat. În 2012, aceeaşi poveste s-a repetat cu o fetiţă în vârstă de 7 ani.

În ambele cazuri, poliţiştii au găsit probe ADN pe hainele victimelor care arată acum că Eugen Stan este suspectul principal.

Iar lista ororilor nu se opreşte aici. În 2016, agentul de poliţie ar fi agresat o colegă de birou, Nici investigaţia în acest caz nu a evoluat.

Ministerul de Interne a transmis acum că vrea o anchetă internă la Poliţia Romană.

Prin purtătorul de cuvânt, şefii poliţiei au oferit o parte din răspunsuri.

Georgian Drăgan, purtatorul de cuvânt al IGPR: "A activat la Brigada Rutieră în 2010 unde în urma activităţii profesionale desfăşurată a obţinut calificativele bun şi foarte bun. Testele utilizate de psihologii din Poliţia Română, nu pot identifica tulburări psihice. Ultima evaluare a persoanei în cauză a fost în 2014, iar următoarea era programată în 2019. S-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea bateriilor de teste psihologice în ruma unor studii bineînţeles."

Ca poliţist, Eugen Stan a fost testat psihologic de mai multe ori. Verificările s-au axat însă pe capacitatea lui de a conduce maşina.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: "Agresiunea sexuală este una situaţională şi de oportunitate, nu neapărat de exclusivitate. Care va să zică la o testare psihologică de rutină şi să pui asemenea întrebări şi nu poţi să îţi dai seamănă dacă persoana respectivă adulţi sau copii când vine vorba de sexualitate."

Ministerul de Interne a cerut verificări inclusiv la Brigada Rutieră pentru a afla cum a fost posibil ca NIMENI să nu fi ştiut de înclinaţiile sexuale ale bărbatului.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Poliția Română, despre cazul de pedofilie: Testele nu pot identifica tulburări psihice. Sunt cercetate „lucrări mai vechi”
Poliția Română, despre cazul de pedofilie: Testele nu pot identifica tulburări psihice. Sunt cercetate „lucrări mai vechi”

Eugen Stan, agentul de poliție reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi agresat doi copii în lift, este vizat de o anchetă a autorităților pentru „lucrări mai vechi”, care nu au putut fi finalizate din lipsă de probe.

USR, despre modificarea Codurilor Penale, varianta PSD: Dacă ar fi fost în vigoare, pedofilul ar fi rămas în libertate
USR, despre modificarea Codurilor Penale, varianta PSD: Dacă ar fi fost în vigoare, pedofilul ar fi rămas în libertate

USR afirmă că dacă dacă acum s-ar fi aplicat modificarea Codului Penal, așa cum doresc unii parlamentari PSD, ”pedofilul din Drumul Taberei ar fi rămas în libertate”.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.