Marturia medicului Catalin Pivniceru dupa accidentul din Apuseni: "Fracturile costale mi-au facut fiecare respiratie un chin"

×
Codul embed a fost copiat

"Am auzit telefonul langa mine sunand ore in sir, dar n-am putut sa ajung la el din cauza durerilor, desi stiam ca la celalalt capat este copila mea, care trebuia sa afle ca traiesc".

Sunt marturiile tulburatoare ale medicului Catalin Pivniceru, unul dintre supravietuitorii tragediei din Apuseni, aflat inca in recuperare in spitalul din Cluj. Nimic nu este intamplator pe lumea asta mai spune chirurgul, care recunoaste ca agonia l-a facut sa realizeze ca s-a nascut a doua oara.

In ceea ce-l priveste pe un alt supravietuitor, medicul Radu Zamfir, el a plecat joi seara spre Sibiu cu o ambulanta pentru a face noi prelevari de organe.

"Mana atarna inerta pe langa corp. Mana durea ingrozitor si nu putea fi miscata. Apoi o fractura de piramida nazala. Imi curgea sangele pe fata. Fracturi costale care mi-au facut fiecare respiratie un chin."

De pe patul de spital, medicul Catalin Pivniceru retraieste cu ochii mintii amintirile dureroase.

Citește și
Sorin Ianceu
Supravietuitorii tragediei din Apuseni isi pun amintirile cap la cap. "I-am pupat pe toti localnicii care ne-au ajutat"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

I-au ramas vii in memorie orele lungi de dupa, cand a avut timp sa se apropie de Dumnezeu pe care l-a rugat sa-l lase sa-si vada copila mare.

"Dupa accident, telefonul meu a sunat ore in sir la o distanta minima de mine. A fost imposibil sa ajung la el. Telefonul ala a sunat ore in sir si eu nu am fost capabil sa-l caut, sa raspund, sa spun; mai sunt, exist... Nu s-a putut si asta a fost o mare durere in inima mea. Stiu ce inseamna sa tii la cineva, cineva sa tina la tine, sa se ingrijoreze pentru viata ta si sa nu poti sa-i dai o bruma de stire din gura celui pe care vrei sa-l auzi: mama, fiica, sotie. Emotiile acestea se sting greu"

Si-apoi a mai fost lupta cu... medicul din el. Pentru ca dincolo de a fi om, chirurgul cu 15 ani de experienta a fost macinat de faptul ca nu poate sa-si ajute semenii aflati in suferinta.

"A fost o disperare mare si nu ma gandeam in primul rand la mine. Instinctul de medic nu dispare atat de repede.
Biata Aurelia nu a miscat nimic dupa impact. A putut vorbi si respira pana la un moment dat. Am avut toti independent aceasi diagnostic: tetrapareza. Fata nu a reusit sa miste niciun membru. Semn de fractura cervicala inalta."

Este o durere care-l va urmari toata viata. Sau mai bine zis, in noua sa viata in care a pasit de pe data de 20 ianuarie si pe care crede ca a primit-o cu un scop.

"Nimic pe lume nu e intamplator. E o minune ca la un accident aviatic supravietuiesc atat de multi. Viata noastra se va schimba cu siguranta, vom da mai multa atentie detaliilor. Cred ca am trait viata la viteza prea mare pana acum, am lasat sa curga prea multe detalii pe langa noi. Cred ca daca ai timp sa te opresti in drum spre serviciu, sa mirosi o floare, sa nu te gandesti ca mai ai x minute pana la raport, trebuie sa te opresti sa mirosi acea floare."

Catalin Pivniceru spera ca in cel mult o saptamana sa se intoarca acasa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
"Pacientii s-au bucurat cand m-au vazut". Medicul Zamfir a realizat, vineri, prima prelevare de organe, dupa accident

Radu Zamfir a inceput din nou lupta pentru salvarea de vieti omenesti. La nici 2 saptamani de la tragedia din Muntii Apuseni, chirurgul face iar munca de teren si joi noapte a participat la prima operatie de prelevare de organe, de dupa accident.

Supravietuitorii tragediei din Apuseni isi pun amintirile cap la cap.
Supravietuitorii tragediei din Apuseni isi pun amintirile cap la cap. "I-am pupat pe toti localnicii care ne-au ajutat"

Medicul Radu Zamfir a retrait clipa cu clipa momentele care i-au marcat definitiv viata, dupa tragedia aviatica din Apuseni. De aceasta data, in fata procurorilor de la Parchetul General, unde a fost audiat.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.