Marş al bicicliştilor, în Timişoara. Ce au cerut autorităţilor locale

Ultima actualizare: 05-05-2019 10:17

Timișorenii își doresc piste pentru bicicliști mai lungi și mai bune, iar pentru a atrage atenția autorităților au pornit într-un marș prin oraș.

Mii de copii, tineri și adulți au pedalat vreme de două ore pe o distanță de câțiva kilometri. Împodobite cu flori și vopsite în culori cât mai vii, bicicletele au înveselit atmosfera din orașul de pe Bega.

Platforma de start a fost neîncăpătoare, datorită numărului mare de participanţi care au răspuns provocării. Apoi au plecat în tandem mai mulţi kilometri, până la linia de finish. Nu a fost un concurs, ci o metodă se a promova mersul pe două roţi.

Toţi cei prezenţi au avut un singur scop - să atragă atenţia asupra infrastructurii.
Evenimentul a fost organizat de un ONG care de 11 ani promovează mişcarea pe două roţi.

Ana Munteanu, organizator: "Am încurajat în toţi aceşti ani bicicliştii timişoreni şi mai puţin bicicliştii să folosească bicicleta. Acum e timpul să ne îndreptăm atenţia spre infrastructura velo din oraş."

În timp ce în România pistele pentru biciclişti sunt încă un vis, în ţări precum Marea Britanie se circulă deja pe adevărate "autostrăzi pentru biciclete."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO