Vanghelie a venit cu o hartie semnata de Patriarh in fata judecatorilor. Ce a scris liderul BOR despre primarul sectorului 5

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42

Marian Vanghelie conteaza inclusiv pe ajutorul divin pentru eliberare. Arestat pentru ca ar fi luat 90 de milioane de euro mita, primarul sectorului 5 al Capitalei le-a cerut judecatorilor sa il lase in libertate.

Si a incercat sa le demonstreze ca este un bun crestin, prezentandu-le o scrisoare de multumire semnata de Patriarhul Daniel. "Asemenea hartii sunt trimise institutiilor publice care sprijina Biserica", spun reprezentantii ei.

O scrisoare de multumire semnata de preafericitul Daniel, Patriarhul Romaniei, a fost joi arma cu care Marian Vanghelie a sperat sa-i convinga pe judecatorii Instantei Supreme sa il elibereze, dupa aproape o saptamana de arest.

Avocatii au vrut sa le arate magistratilor ca inculpatul este un om cu frica lui Dumnezeu, care sprijina biserica si care a renovat 25 de lacasuri sfinte.

Cezar Bivolaru, avocat: "Este un inscris depus in circumstantiere, in care Patriarhul Daniel aprecieaza activitatea depusa de domnul primar incepand cu 2007, la renovarea anumitor biserci din sectorul 5."

Reprezentantii Patriarhiei sustin ca nu este o scrisoare de recomandare pentru eliberarea lui.

"Patriarhia Romana nu formuleaza astfel de cereri catre instante, probabil ca este o strategie a avocatului care foloseste o scrisoare de multumire, adresata instutiilor publice cu diferite ocazii sau pentru ca sprijina financiar reabilitarea unor biserici", transmite Patriarhia.

Faptul ca Marian Vanghelie a renovat biserici, insa cu bani ce ar fi fost luati din mita, apare si in referatul procurorilor.

"Dumitru Marin a sustinut ca la solicitarea inculpatului, a platit, pe firmele sale, lucrarile facute de alte firme la sediul PSD Cotroceni, sediul de campanie al lui Mircea Geoana de langa magazinul Cocor, o biserica in str. Mieilor si sediul PSD sector 5 din zona Sos. Alexandriei", potrivit referatului.

Un alt argument in favoarea eliberarii lui Vanghelie a fost si cererea Oanei Mizil, iubita primarului, care solicita ca viitorul tata al copilului ei sa fie lasat liber ca sa o sustina. Daca nu va obtine o hotarare favorabila, Oana Mizil ar putea sa se cunune chiar in arest.

Pana atunci insa, primarul sectorului 5 lupta cu acuzatiile procurorilor. El a tinut sa faca o precizare. Banii primiti drept mita nu ar fi fost folositi pentru strangerea de semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu, fata fostului presedinte al tarii, ci pentru un alt europarlamentar.

Cezar Bivolaru: "Sustinerea a fost pentru Mircea Diaconu la initiativa lui Vanghelie, nu i-a cerut Diaconu. Il simpatiza. deci nu au fost pentru Elena Basescu."

45.000 de semnaturi ar fi strans Vanghelie pentru care ar fi platit 150.000 de euro. Bani ar fi avut, daca ne luam dupa acuzatiile procurorilor care sustin ca edilul a luat 90 de milioane de euro mita. Pe de alta parte, Mircea Diaconu a sustinut, printr-un comunicat de presa, ca a avut o campanie corecta si transparenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO