Unde au ajuns animalele exotice confiscate de la ferma clanului Cămătaru


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2019 20:07
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2019 17:50
Categorie: Stiri Diverse

La o săptămână de când o maimuţă a pus pe jar, autorităţile din Bucureşti, anchetatorii au descins miercuri în Sectorul 5, la ferma clanului Cămătaru.

Există informaţia potrivit căreia, de acolo a fugit animalul exotic, iar miercuri, au găsit pe proprietate şi alte vietăţi, între care 2 macaci şi o cămilă. Pentru aceasta din urmă proprietarii au acte, aşa că nu a fost confiscată.

Oamenii legii au descins în zori pe vastul domeniu al clanului Cămătaru aflat pe strada Sălaj, în sectorul 5. Aveau informaţii că acolo ar fi adăpostite animale sălbatice.

În fermă erau într-adevăr 2 macaci japonezi, precum cel capturat pe străzi săptămâna trecută, dar şi 2 coati, animale de origine sud-americană înrudite cu ratonii. Tot aici stătea liniştită şi o cămilă.

Iulian Ivan, comisar-șef Direcția Biodiversitate Garda de Mediu: "La maimuţe erau nişte cuşti îngrădite de circa 16 mp, deci închise cu adăpost şi cu plasă în afară, iar la cămila avea peste 200mp. Erau ţinute destul de bine. Mai mult, la cămila avea şi acte de proprietate, deci documente de proveninență."

În aceste condiţii, oamenii legii i-au lăsat proprietarului doar cămila.

Cătălina Tranescu, purtător de cuvânt ASPA: ''Cele 4 animale exotice au fost tranchilizate, vor fi transferate la centrul de reabilitare şi salvare a animalelor sălbatice Visul Luanei. Acolo vor primi îngrijiri medicale, medicii veterinari vor urmări starea de sănătate a celor patru primate, urmând că ulterior animalele să fie transferate la o grădină zoologică."

Acum poliţiştii secţiei 24, sub îndrumarea unui procuror, vor încerca să afle cum au fost dobândite sălbăticiunile. Mai mult, trebuie să dovedească şi dacă macacul de săptămâna trecută a fugit tot de acolo, de pe proprietatea lui Ion Balint, zis şi Nuțu Cămătaru.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: ''Referitor la primata observată săptămâna trecută pe o stradă din sectorul 5 există indicii ca aceasta ar fi provenit de la adresa unde a fost efectuată percheziţia în această zi."

Iulian Ivan, Garda de Mediu: "N-au spus şi nu cred c-o să spună, dar era tot maimuţa noastră"

Nuțu Cămătaru este cunoscut pentru pasiunea lui pentru animalele sălbatice. În 2013, autorităţile i-au confiscat 4 lei şi 2 urşi.

Vietăţile ridicate miercuri de autorităţi au ajuns în adăpostul Centrului pentru salvarea şi reabilitarea animalelor sălbatice, Visul Luanei. 

În adăpostul centrului reabilitare şi salvare a animalelor sălbatice Visul Luanei se află încă de o săptămână cealaltă maimuţă care a fost capturată, miercurea trecută, în Sectorul 5 și acum aceasta este noua casă a lui Aki. Acesta este numele primit de macacul japonez capturat în sectorul 5.

Nu este foarte sociabil, dar medicii veterinari din acest centru spun că starea lui de sănătate seste foarte bună şi se simte mult mai bine acum, că a depășit situaţia traumatizantă de acum o săptămână, când a fost tranchilizat pentru a putea fi transportat aici.

Ţarcul are o suprafaţă de aproximativ 65 mp, iar medicii veterinari au încercat să reconstituie un cadru cât mai apropiat celui natural în care trăieşte un asemenea macac japonez. Are chair şi nişte improvizaţii pe post de liană, dar şi un hamac în care Aki îşi petrece foarte mult timp. Mănâncă, este relaxată, se joacă foarte des şi îi plac în mod special piersicile şi zmeura.

Celalte patru animale sălbatice care au fost ridicate miercuri de pe proprietatea lui Nuțu Cămătaru au ajuns şi ele tot aici, dar se afla într-un compartiment separat. Ele se afla încă în cuştile în care au fost transportate şi vor mai sta acolo câteva zile. S-au trezit deja din anestezie, au şi mâncat, iar veterinarii spun că sunt într-o stare foarte bună şi par de asemenea să nu fie bolnave, pare că au fost bine îngrijite.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti spun că se afla în discuţii cu mai multe grădini zoologice ca aceste animale să fie transferate acolo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Percheziţii la Nuțu Cămătaru, în cazul maimuţei evadate. Ce animale s-au mai găsit
Percheziţii la Nuțu Cămătaru, în cazul maimuţei evadate. Ce animale s-au mai găsit
Stăpânul maimuței evadate, de negăsit. De ce evită autoritățile să-l verifice pe proprietar
Stăpânul maimuței evadate, de negăsit. De ce evită autoritățile să-l verifice pe proprietar
Proprietarul maimuţei prinse în Capitală riscă închisoarea. Ar mai avea şi alte animale
Proprietarul maimuţei prinse în Capitală riscă închisoarea. Ar mai avea şi alte animale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Explicația unui șofer care a intrat cu BMW-ul într-o altă mașină, rănind trei persoane
Un şofer care a dat peste 3 oameni cu BMW-ul dă vina pe Soare. "Nu am văzut intersecţia"
O "minge de foc" a fost observată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în nord-estul Chinei
Momentul în care un Ferrari se răsucește în aer, iar șoferul e aruncat din maşină
Gest bizar făcut de un hoț. Ce a făcut înainte să intre în casa pe care voia să o jefuiască
Un copil de 2 ani din Anglia riscă să fie deportat Africa de Sud. Ce spun autoritățile
O mamă din SUA i-a convins pe medici că fiul său e bolnav, deși era sănătos. Ce a urmat
român ucis uk
Un român a fost pus sub acuzare pentru uciderea unui conațional în Marea Britanie
O nouă teorie a conspirației. Motivul pentru care unii fani cred că Tupac e încă în viață
O mireasă a fost împușcată în ziua nunții. Tragedia a avut loc chiar în biserică
O femeie a născut un copil de aproape 6 kilograme. Reacția mamei
Reacția unui urs când descoperă camera de monitorizare din pădure, în Apuseni. VIDEO
Momentul în care un hotel în construcție se prăbușește. O persoană a murit VIDEO