"Mai, animalule!" Cum a fost intampinat Ion Iliescu la Iasi, la lansarea propriei carti

Dată publicare: 18-10-2011 17:53
Dată actualizare: 28-10-2012 12:09


Ion Iliescu

Ion Iliescu a fost admonestat la Iasi de catre presedintele organizatiei non-guvernamentale FAPTA Sorin Balanescu, care i-a spus "Mai, animalule!", la iesirea din cladirea unde fostul sef al statului tocmai isi lansase o carte.

Balanescu, alaturi de un prieten, l-a asteptat pe Ion Iliescu la poarta Muzeului Unirii, unde fostul sef al statului si-a lansat volumul "Fragmente de viata si istorie traita".

Ion Iliescu n-a avut nicio reactie la afirmatia lui Balanescu, urcand rapid in masina, alaturi de liderul local al PSD Gheorghe Nichita.

Sorin Balanescu a declarat pentru Mediafax ca are libertatea sa spuna orice doreste si ca nu a folosit cuvinte urate la adresa fostului sef al statului.

"Am strigat «Mai, animalule!», replica pe care, la un moment dat, cand era presedinte, a folosit-o si Iliescu. Consider ca Iliescu a ingropat Romania 20 de ani, la fel cum primarul Nichita a distrus orasul si l-a ingropat in datorii", a afirmat Sorin Balanescu.

El a precizat ca nu a fost amendat de catre politistii locali, prezenti la fata locului.

"A venit la mine seful Politiei Locale si m-a intrebat ce caut in locul respectiv. Eu i-am raspuns, intrebandu-l ce cauta Iliescu la Iasi", a spus Balanescu.

In luna iulie a acestui an, presedintele FAPTA Iasi, Sorin Balanescu, a fost amendat de catre politisti, fiind acuzat ca a provocat scandal in fata unui centru de cartier al primariei, unde Gheorghe Nichita urma sa tina audiente.

El a impartit atunci pliante cu continut critic la adresa primarului Nichita, spunandu-le politistilor ca va parasi zona doar dupa ce va termina de distribuit pliantele. Ulterior, el a fost preluat de politistii, urcat cu forta in duba Politiei, fiind amendat pentru tulburarea linistii publice.

Sursa: Pro TV

Tags: ion iliescu,


VIDEO PROTVPLUS.RO