Magazinele care vand paine si produse de patiserie, obligate sa informeze asupra produselor congelate. ANPC incepe controale

Ultima actualizare: 23-10-2016 07:06
patiserie

Magazinele care vand paine si produse de patiserie, precum si restaurantele, vor fi obligate incepand de joi sa informeze consumatorii in legatura cu utilizarea produselor congelat.

Precizarile au fost facute de directorul general al ANPC Paul Anghel, pentru News.ro, care a precizat ca institutia va initia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementari.

Conform ordinului ANPC pe aceasta tema, "operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea "produs/din produs decongelat".

Termenul "produs alimentar congelat" se refera la paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe.

Directorul general al ANPC Paul Anghel a precizat ca scopul acestui ordin este acela de a contribui la informarea consumatorilor astfel incat drepturile sa le fie respectate.

"Unii operatori economici nu informau consumatorii cu privire la faptul ca produsele erau congelate si ulterior decongelate", a explicat Anghel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO