Lupta dusa de doi tineri care au fost la un pas sa se inece in apele involburate ale Bistritei. Cum au fost salvati

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Doi tineri din Bistrita au trecut prin clipe de groaza dupa ce s-au rasturnat cu barca in apele involburate ale raului. Unul dintre ei a reusit sa se salveze si a cerut ajutorul autoritatilor, care au intervenit pentru a-l ajuta pe celalalt aventurier.

In soc hipotermic, el a fost transportat la spital.

Mai multe persoane care locuiesc in zona spun ca i-ar fi vazut pe cei doi tineri care s-au aventurat cu o barca pneumatica pe raul Bistrita. In plus, oamenii sustin ca nu purtau veste de salvare. La un moment dat, ambarcatiunea s-a rasturnat in apele involburate.

"Apa il tragea in jos, ca se tinea numai cu mainile si cu capul iesit la suprafata. S-au agatat intr-o rachita si au ramas inpotmoliti. Nu stiu cum de nu a avut vesta de salvare, poate il mai ajuta", a declarat un martor.

Barca a ramas blocata in vegetatia de pe mal, iar unul dintre tineri a reusit sa se salveze. Dezorientat si in stare de soc, a alertat autoritatile, dar nu a putut sa le explice pompierilor unde s-a petrecut totul. Asa ca interventia militarilor a fost una cu probleme.

"Interventia a fost extrem de dificila pentru ca apele raului Bistrita sunt extrem de involburate, debitul este crescut si exista riscul ca atat salvatorul, cat si victima sa fie luati de ape", au declarat pompierii.

Victima, in varsta de 22 de ani, a fost transportata la spitalul din Bistrita in soc hipotermic, dar isi va reveni, spun medicii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO