Lupta cu evaziunea fiscala ia o pauza de tigara. Contrabandistii trec prin vama cat ai zice fum

Dată publicare: 03-06-2011 18:36
Dată actualizare: 25-10-2012 00:14


Praf in ochi pentru creduli si multi bani negri in buzunarele contrabandistilor de tigari. Au trecut doar cateva luni de cand peste 200 de vamesi, si politisti de frontiera, erau acuzati cu luare de mita si trafic cu tutun, ca pietele s-au umplut iar.

Exista doar doua explicatii posibile - fie hotii s-au specializat peste masura, fie spaga la granita este din nou in floare.

Si nu un pachet sau doua. 4 autotorisme ticsite cu tutun de contrabanda au gasit politistii sectorului 2, astazi in apropierea pietei Obor. Cum a ajuns in tara marfa produsa in Republica Moldova si Ucraina?

Speculanti insinueaza ca isi impart in continuare profitul cu cei care ar trebui sa stopeze fenomenul:vamesii si angajatii de la frontiera. Asta in conditiile in care 200 dintre ei au fost arestati in cadrul celei mai mari campanii anticoruptie pusa la cale de autoritati.

Iata ca la 4 luni de la arestarile spectaculoase tara s-a umplut iar de tigarete fara timbru.

Este adevarat si ca traficantii si-au perfectionat metodele. Acum doua saptamani, de pilda un caraus care avea doua baxuri prinse de un deltaplan a sarit de la mare inaltime in clipa in care s-a oprit motorul masinariei. Omul a murit pe loc.

Pe de alta parte, politistii de la combaterea fraudelor economice cer sanctionarea clientilor care cumpara marfa de contrabanda. Daca ei dispar atunci dispar si furnizorii. Pina una alta la cateva ore dupa razia de astazi vazatorii de tutun faceau oferte.

Acest comert merge foarte bine in Bucuresti si desigur in toate orasele mari aflate in apropierea frontierei. In functie de marca tigarile costa intre 6 si 10 lei pachetul.

Nu contesta nimeni insa ca nici traficantii nu mai au teama. Nici de gloantele politistilor.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO