Ludovic Orban nu a scapat inca definitiv de scandalul cu Urdareanu. Procurorii DNA insista ca liberalul sa fie pedepsit

27-05-2017 17:28


Ludovic Orban a fost declarat nevinovat de coruptie si achitat in prima instanta, insa procurorii DNA insista ca politicianul sa fie pedepsit pentru ca i-ar fi cerut ilegal bani pentru campanie omului de afaceri Tiberiu Urdareanu.

Un rol decisiv in soarta liberalului l-ar putea avea chiar motivele invocate de primul complet de judecata.

Magistratii sunt de parere ca "o persoana potenta financiar", cum este cazul lui Tiberiu Urdareanu, "nu poate fi dominata de un lider politic".

Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta pentru acuzatia ca si-ar fi folosit influenta de lider PNL ca sa il convinga pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu sa ii dea pe ascuns 50.000 de euro.

Banii urmau sa fie dati sefilor unor posturi de televiziune pentru ca liberalul sa isi promoveze imaginea de candidat la primaria capitalei.

La patru luni de la publicarea sentintei, judecatorii sectiei penale au aratat care sunt motivele pentru care fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu poate fi considerat un politician corupt.

Nici macar aluziv, acesta nu a „uzat" de influenta data de calitatea sa de lider politic. (SURSA: Sentinta ICCJ)

Judecatorii instantei supreme nu vad cu ochi buni denuntul lui Tiberiu Urdareanu si cred ca omul de afaceri l-a provocat pe Ludovic Orban, pe care l-a invitat la el acasa ca sa il inregistreze pe ascuns in momentul in care discuta despre bani.

Omul de afaceri Urdareanu a fost si cel care l-a denuntat pe Orban la DNA, iar in timpul procesului a depus marturie.

Judecatorii sectiei penale taxeaza gestul omului de afaceri de a-l turna pe politician, mai ales ca el insusi are probleme judiciare, iar denuntul facut impotriva lui Orban ii poate aduce o eventuala injumatatire a pedepsei.

Chiar si asa, decizia de achitare nu a fost unanima. Unul dintre membrii completului de judecata este de parere ca Ludovic Orban trebuie condamnat la 1 an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei.

Si procurorii DNA insista ca fruntasul liberal sa fie totusi condamnat. Procesul se va relua in septembrie.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO