Localnicii dintr-un sat bacauan, in razboi cu porcii mistreti de 3 saptamani. Animalele, urmarite cu o camera cu termoviziune

Ultima actualizare: 15-05-2017 06:50

De trei saptamani, localnicii din Oncesti, Bacau, pazesc fara incetare culturile de porumb in speranta ca vor mai salva cate ceva din calea porcilor mistreti.

Mai nou, au apelat la tehnologia moderna - pentru a monitoriza salbaticiunile, unii si-au cumparat camere cu termoviziune.

De ani buni, localnicii din Oncesti, Bacau, fac tot posibilul sa alunge porcii mistreti, care le distrug culturile de porumb.

In acest sezon, razboiul pare fara sfarsit. Au trecut trei saptamani de cand oamenii pazesc zi si noapte campul si recurg la tot felul de metode pentru a speria animalele salbatice.

Localnic: "Daca nu revenim la jumatate de ora, intra in camp! Deci toata noaptea trebuie sa circulam."

Disperati, au aplelat chiar si la tehnologia moderna si urmaresc vietatile cu o camera cu termoviziune.

Localnic: "Sunt peste 1 2 3 4..10 adulti numai intr-un loc, dar mai sunt raspanditi."

Oamenii spun ca, in ultima perioada, mistretii s-au inmultit, iar pagubele sunt tot mai mari. In plus, au insamantat din nou mai bine de jumatate din suprafata distrusa de salbaticiuni.

Localnic: "Noi stam aici de vorba si la 15-20 de metri turma de mistreti paste in buna regula."

Multe dintre culturi sunt asigurate. Pe de alta parte, autoritatile cunosc problema si oamenii asteapta sa fie despagubiti.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO