Localitatea care a ramas izolata de restul lumii dupa ce inundatiile au distrus drumul. Inca 100 de oameni au fost evacuati

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56

Pericolul nu a trecut inca, in zonele lovite de inundatii! Ploile s-au oprit, dar raurile raman umflate si risca sa se reverse. Din precautie, alti aproximativ 100 de oameni au fost evacuati din locuinte.

Cele mai afectate judete sunt Vrancea, Bacau si Buzau, unde mai multe poduri au fost distruse complet, iar peretii caselor sunt imbibati de apa si stau sa cadă.

Nici judeţul Caraş Severin nu e ferit insa de necazuri. Acolo, o porţiune dintr-un drum judetean nici nu se mai vedea de apă.

In unele locuri, masinile pareau ca plutesc, pe un drum judetean din Caras Severin, acoperit de apa. Din cauza ploii torentiale, dar si a inundatiilor, soferii care au trecut pe acolo au fost pusi la grea incercare.

Pe paraul Tau a fost depasiita cota de inundatie cu zece centimetri, dar localnicii au avut noroc si au scapat cu locuintele neatinse de suvoaie si namol.

Buzaul ramane insa unul dintre cele mai afectate judete, in urma inundatiilor. In localitatea Nenciuleşti, apa stransa de pe versanti a devenit un rau pe la portile oamenilor.

Femeie: "Groaznic! Ne-a fost frica, pur si simplu ne-a fost frica. Am zis ca ne ia cu totul, sarea apa, era de trei metri in sus."

Cand suvoaiele s-au retras, au lasat in urma dezastru. Drumul care leaga localitatea de restul lumii a fost distrus complet, pe o distanta de cativa kilometri.

Ca sa va dati seama cu ce putere a lovit viitura in acest loc este suficient sa priviti cum arata soseaua. Apa s-a infiltrat pe sub asfalt, pe care l-a rupt in mii de bucati. In spate este o localitate in care stau 300 de oameni, care toti sunt izolati in acest moment."

Femeie: "Gropile care erau de inainte a intra a pe sub ele si a umflat asfaltul. Nu mai aveam cum sa circulam."

In judetul Vrancea, oamenii ale caror case au fost lovite de viitura repara cu amaraciune stricaciunile.

Casa acestei femei din Odobesti - Vrancea sta sa cada dupa ce apa s-a infitrat in peretii care incep sa cedeze.

In judetul Bacau, un pod vechi de peste 50 de ani, care lega doua localitati, a fost frant de viitura.

In Helegiu si Livezi - localitati din judetul Bacau pe unde apele au trecut nestavilite, oamenii curata amarati mâlul din curti si din case.

Femeie: "La bucatarie toate sunt stricate, frigider, aragaz sunt pe jos. Ne-a distrus sus in casa tot."

 

Reporter: A mai ramas ceva uscat in casa?
Localnici: Nimic. toate sunt ude.
Reporter: Ati mai reusit sa luati ceva din casa?
Localnici: Nu nimic, dusumeaua s-a stricat, soba.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO