Lia Olguta Vasilescu, urmarita penal pentru o noua infractiune. Numele unui cantaret celebru apare in dosar

×
Codul embed a fost copiat

Olguta Vasilescu a revenit in fata procurorilor DNA, la doua luni de la retinerea ei pentru acuzatii de coruptie.

Primarita Craiovei este suspectata de luare de mita, folosirea autoritatii pentru a obtine bunuri sau foloase necuvenite, dar si de spalare de bani. Plasata initial in arest la domiciliu si ulterior sub control judicar, Olguta Vasilescu sustine ca este nevinovata si ca nu a luat nici un ban. 

Cand a intrat in sediul DNA, Olguta Vasilescu s-a temut de ce e mai rau. In urma cu doua luni, iesea incatusata, pentru ca in campania electorala de acum patru ani le-ar fi cerut unor oameni de afaceri sponsorizari. Ilegal, spun procurorii anticoruptie, cata vreme oamenii de afaceri aveau contracte cu primaria. Si tot ilegale ar fi fost sponsorizarile acelorasi parteneri ai municipalitatii catre un ONG, banii fiind folositi la reabilitarea unor cladiri din centrul Craiovei.

Procurorii DNA o contrazic insa, ba chiar au extins urmarirea penala impotriva ei pentru o noua acuzatie de spalare de bani.

In acest dosar, se vorbeste si de sponsorizari ilegale de peste 250 de mii de euro, o parte din sume fiind platite sub forma de bani gheata, ajungand si in buzunarele celebrului Goran Bregovici. Asa ca primarita Craiovei se asteapta ca procurorii sa ii puna in curand averea sub sechestru.

Citește și
Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu, multumita ca arestul la domiciliu ii da ocazia sa petreaca timp cu familia. "Oricum imi luasem concediu"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Lia Olguta Vasilescu sustine ca intreaga investigatie declansata impotriva ei si in care se regasesc si denunturi ale unora dintre oamenii de afaceri care ar fi sponsorizat-o ar urmari inalturarea ei din cursa electorala. Din aceasta cauza, i-a reclamat pe procurorii DNA la CSM.

Reactia edilului

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat luni ca a fost chemata la DNA pentru a i se comunica extinderea cercetarilor in dosarul in care este anchetata in legatura cu obtinerea unor sponsorizari in campania electorala din 2012.

Ea a anuntat totodata, la iesirea de la DNA, ca a facut in urma cu doua saptamani o plangere catre Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la modul in care au fost audiati martorii din dosarul ei, mentionand ca nu a primit niciun raspuns.

"Este o extindere pentru aceleasi fapte. Din cate am vazut in procesul verbal, este de saptamana trecuta. Dar, fiind campanie electorala, ultima saptamana de campanie trebuia sa ma plimb si eu pe-aici, ca asta este situatia. Mie acest dosar mi se pare aberant. In secolul XX primarii erau premiati pentru ca boierii vremii le faceau donatii pentru municipalitate, ca sa poata sa faca parcuri, muzee, pinacoteci. in secolul XXI, un primar este chemat la DNA in saptamana alegerilor pentru faptul ca a indraznit sa varuiasca niste fatade in orasul sau", a afirmat edilul Craiovei.

Ea a precizat ca deocamdata nu s-a dispus nicio masura preventiva in cazul sau si ca este vorba doar despre inca o incadrare in acelasi dosar.

"Este inca o incadrare, spalare de bani, in rest, nu este nimic absolut nimic modificat, dar este de campanie electorala", a sustinut Lia Olguta Vasilescu.

Intrebata daca ii este afectata imaginea de prezenta la DNA, ea a spus ca acest lucru se va vedea la vot.

"Daca ar fi sa o iau de la capat, as face acelasi lucru. Acei bani s-au procurat prin donatii pe care le-au facut sponsori din municipiul Craiova. Acei bani nu au ajuns niciodata la mine, in buzunarul meu, nu au ajuns niciodata in buzunarul altcuiva", a mentionat edilul.

Ea a adaugat ca respectivii oameni de afaceri nu au primit niciun fel de avantaje de la primarie.

"Eu am facut deja, in urma cu doua saptamani, o plangere catre CSM. Nu am primit pana acum niciun raspuns vizavi de cum s-au anchetat martorii in dosarul meu. Eu sper din toata inima, daca nu are probe CSM, sa ma cheme si pe mine sa le arat aceste probe. Daca nu ma cheama, o sa le fac publice, ca sa vedeti cum se fac dosare in Romania si cum se fac dosare in plina campanie electorala. Sunt totalmente nevinovata in acest dosar, mi se pare aberant si cred ca niciun judecator normal din aceasta tara nu poate sa ma condamne pentru ceea ce este in acest dosar", a mai spus Olguta Vasilescu.

Intrebata daca a dat vreo declaratie procurorilor, ea a precizat ca nu si ca probabil va face acest lucru zilele urmatoare.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Lia Olguta Vasilescu scapa de arestul preventiv, in dosarul in care e acuzata de luare de mita. Decizia este definitiva
Lia Olguta Vasilescu scapa de arestul preventiv, in dosarul in care e acuzata de luare de mita. Decizia este definitiva

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri sa revoce masura arestului la domiciliu pentru primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care aceasta este acuzata de procurorii DNA de luare de mita.

Olguta Vasilescu, multumita ca arestul la domiciliu ii da ocazia sa petreaca timp cu familia.
Olguta Vasilescu, multumita ca arestul la domiciliu ii da ocazia sa petreaca timp cu familia. "Oricum imi luasem concediu"

Dupa o noapte petrecuta in arestul Politiei Capitalei si o zi lunga la instanta, Olguta Vasilescu a ajuns joi seara acasa, la Craiova.

Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu.
Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu. "Capitolul 7 se gaseste in totalitate pe Internet"

 Un nou caz de plagiat a facut valuri in ultimele zile in politica romaneasca. In centrul scandalului se afla lucrarea de doctorat a Olgutei Vasilescu, in cazul careia Universitatea Bucuresti a sesizat Consiliul National de Etica

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.