Lavinia Nica, femeia care l-a eliberat pe cainele ucigas, audiata la parchetul Instantei Supreme

Lavinia Nica

Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel, a venit, vineri, la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiata.

Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a declarat ca aceasta are calitate de martor in dosar si a venit sa raspunda interbarilor anchetatorilor.

Acesta a precizat ca este prematur sa se vorbeasca de acuzatii, precizand ca Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociatiei Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, in varsta de patru ani, acesta fiind gasit cu sute de muscaturi de caini, pe un teren privat, apartinand unei firme, din apropierea Parcului Tei, in Sectorul 2 al Capitalei.

Citește și
neglijenta caini ionut - 2
Lantul greselilor care au dus la o tragedie. Ce pedepse risca cei vinovati de moartea lui Ionut
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Anchetatorii vor verifica si daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan. In acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Unul dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Asociatia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Razvan Bancescu a declarat, la iesirea de la Parchetul instnatei supreme, ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini. Bancescu a precizat ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociatia Caleidoscop.

Acesta a afirmat ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA. El a precizat ca, pana in prezent, nu s-a reusit contactarea reprezentantilor Asociatiei Caleidoscop si nici nu se cunoaste exact care mai este situatia acestei organizatii pentru protectia animalelor. Razvan Bancescu a mai spus ca ASPA urmeaza sa faca o centralizare a tuturor cainilor care au fost adoptati de ONG-uri.

FILMUL EVENIMENTELOR

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML).

Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Sase caini au fost ridicati in 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre acestia, care avea urme de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, declara Razvan Bancescu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum au ajuns
Cum au ajuns "iubitorii de animale" sa sfideze legea si sa intretina adoptiile false de maidanezi

In toata aceasta nebunie, in apararea cainilor vin asa-zisii iubitori de animale.

Lantul greselilor care au dus la o tragedie. Ce pedepse risca cei vinovati de moartea lui Ionut
Lantul greselilor care au dus la o tragedie. Ce pedepse risca cei vinovati de moartea lui Ionut

Este adevarat ca Ionut a murit sfasiat de un caine, insa vina este a oamenilor. Toti cei care, prin nepasarea si neglijenta lor, au contribuit la aceasta oroare trebuie sa plateasca: in primul rand, cu libertatea.

Traian Basescu, la externarea Elenei Basescu si a nepoatei sale:
Traian Basescu, la externarea Elenei Basescu si a nepoatei sale: "Drama lui Ionut m-a marcat"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a ramas "marcat" de drama lui Ionut, baietelul de 4 ani ucis de caini in Capitala.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.