Klaus Iohannis merge joi si vineri la Bruxelles, la Consiliul European. Presedintele Romaniei va avea o discutie cu Macron

Ultima actualizare: 25-06-2017 07:07
Klaus Iohannis
Inquam

Presedintele Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, el avand programata pentru vineri dimineata si o intalnire cu noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron.

Klaus Iohannis va avea, vineri dimineata, de la ora 10.30, o intrevedere de circa jumatate de ora cu omologul sau francez, Emmanuel Macron, pe agenda discutiilor fiind chestiuni care tin de relatiile bilaterale, afaceri europene si dosare internationale.

Imediat dupa intalnire, cei doi sefi de stat vor participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European. ”Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se refera la securitate si aparare, ocupare, crestere economica si competitivitate, migratie, schimbari climatice. Vor fi discutate, de asemenea, initiativele lansate de Comisia Europeana in contextul Strategiei privind Piata Unica Digitala, precum si relatiile externe ale Uniunii Europene. Totodata, vor fi trecute in revista si cele mai recente evolutii legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana”, informeaza Adminstratia Prezidentiala.

In domeniul securitatii, discutiile vor viza consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene si cresterea nivelului de securitate interna.

”In cadrul discutiilor legate de politica comerciala a Uniunii Europene, presedintele Romaniei va sublinia ca UE trebuie sa-si consolideze rolul de lider in promovarea comertului liber si echitabil la nivel global, in vederea asigurarii unei cresteri economice durabile, a locurilor de munca si a inovarii. De asemenea, presedintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizarii instrumentelor de aparare comerciala, pentru mentinerea unui sistem eficient si modern impotriva practicilor concurentiale neloiale care ameninta industria europeana.
In contextul discutiilor legate de Strategia europeana privind Piata Unica Digitala, Presedintele Romaniei va sustine atingerea deplina a obiectivelor acesteia, in vederea asigurarii inovarii, competitivitatii si cresterii durabile a UE, precum si a facilitarii accesului cetatenilor si mediului de afaceri la noile oportunitati digitale”, precizeaza sursa citata.

Liderii UE vor lua in discutie si subiectul imigratiei urmand sa se faca o evaluare a implementarii Cadrului de Parteneriat privind colaborarea cu statele terte , la un an de la lansarea acestuia.

Ultimul subiect care va fi abordat, vineri seara, va fi Brexitul in cadrul ultimei sesiuni de lucru.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO