Jaf urmat de incendiu, într-o comună din județul Dâmbovița. Hoții au dat atacul în locuinţă imediat ce proprietarii au plecat la muncă, iar ca să îşi șteargă urmele au pus foc în fiecare încăpere din care au scotocit.

Păgubiţii spun că au rămas fără 150.000 de lei și mai multe bijuterii din aur.

Joi dimineaţă, bărbatul a plecat la câmp, iar soţia şi fiul cel mare se îndreptau către piaţă să vândă recolta. Pe drum, tânărul a realizat că mai are nevoie de ceva bani şi s-a întors acasă. Aşa a descoperit dezastrul.

Cosmin Paraschiv, fiul proprietarilor: "Locuinţa a fost jefuită, după care a fost incendiată. Bănuiesc că hoţii au premeditat totul pas cu pas, au aşteptat să plecăm de acasă, după care au dat buzna şi au sustras bunurile, bani şi ce au mai găsit acolo"

Păgubit: "De intrat au intrat pe aici, au tăiat gardul în spate la noi"

Oamenii povestesc că hoţii - care au intrat prin curtea unor vecini - au răvăşit toate camerele, iar la final au incendiat saltelele, dar şi mesele şi scaunele, să îşi ascundă urmele.
S-au făcut nevăzuţi cu aproximativ 150.000 de lei, dar şi cu mai multe bijuterii din aur.

Anchetatorii spun că, din primele verificări, focul ar fi fost pus intenţionat. Din locuinţă lipseşte o importantă sumă de bani. În acest moment există un cerc de suspecţi, iar anchetatorii urmează să dea de urmele făptaşilor.

Localnicii spun că în satul lor s-au spart mai multe case, iar cazurile au rămas cu autor necunoscut.

Păgubit: "Este dezastru! Noi nu suntem apăraţi de nimeni, eu am venit special să îi instalez mamei mele camere".

La mijloc ar putea fi vorba însă şi de o răzbunare. Anul trecut mormântul unui membru al familiei a fost profanat, iar suspecţii de la acea vreme i-ar fi ameninţat că le vor pune foc la casă. Acum anchetatorii, urmează să se stabilească dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!