Sat din Bacau ramas izolat si fara apa, pentru ca autoritatile au pregatit alegerile. "Am scos malul din sectia de votare"

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Situatie incredibila intr-o comuna din Bacau! Dupa ploile torentiale care le-au inundat fantanile cu mal si le-au distrus casele si gradinile, localnicii au stat cateva zile fara apa potabila, pentru ca autoritatile au fost ocupate cu alegerile.

Abia luni pompierii au venit sa le aduca oamenilor apa, cu cisterna.

In judetul Bacau, dupa inundatiile de saptamana trecuta cand un om a murit si multi altii au scapat in ultima clipa, unele localitati sunt in continuare izolate. La Barnesti, paraul de langa sat s-a umflat atat de tare incat a intrat prin gospodarii. Din aceasta cauza, oamenii au stat fara apa potabila mai bine de patru zile, pentru ca autoritatile locale au avut grija alegerilor.

"De joi noapte s-a umplut fantana... Nu avem apa, ca e mal... Ei au fost interesati cu votarea lor. Ne-am descurcat asa cum am putut", spune o femeie.

Ion Alexandrescu, primar interimar comuna Parjol: "Sambata am reusit sa scoatem malul din sectia de votare, pentru ca nu se putea vota."

Hidrologii au emis pentru luni un nou cod galben de inundatii,
in judetele Harghita, Bacau si Covasna, dar si pentru Putna, in judetul Vrancea.

Si in judetul Caras Severin, la Resita, a plouat torential in duminica alegerilor. Canalizarea orasului nu a mai facut fata. Pompierii si angajatii companiei de canalizare au folosit mai multe motopompe. Soferii au inaintat cu greu pe sosea, iar cei care si-au lasat masinile parcate, abia le-au mai gasit.

Iar fenomenele extreme au continuat si luni. O vijelie puternica urmata de un vartej a avut loc intr-o comuna din Calarasi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO