Invatatoarea din Dambovita care s-a sinucis, inmormantata marti. Secretul pe care il va duce in mormant

Ultima actualizare: 08-10-2015 07:07

Invatatoarea de 36 de ani care s-a sinucis sambata, in apartamentul parintilor ei din Gaesti, in Dambovita, va duce, probabil, in mormant secretul mortii sale.

Nici anchetatorii, nici rudele nu au reusit sa afle, pana acum, ce a impins-o pe tanara sa isi ia viata, mai cu seama ca anul viitor urma sa fie mireasa. Parintii cred insa ca fiica lor ar fi cedat din cauza presiunii de la serviciu, pentru ca, peste cateva zile, activitatea ei urma sa fie evaluata.

Luni, la clasa I-a, a scolii din Patroaia, in apropiere de Gaesti, la care preda Lidia Stoica, lacrimile s-au impletit cu uimirea. Copiii care o indrageau pe invatatoare sunt nedumeriti si intristati ca nu o vor mai vedea.

Aurica Protopopescu invatator pensionar: "Am venit sa ii tin locul, dar nu o pot inlocui. Copilasii ma intreaba cand vine doamna lor la scoala... n-am stiu ce sa le raspund astazi. Scoala a pierdut un cadru didactic foarte serios, nu stiu cine o va putea inlocui."

Atat parintii invatatoarei, cat si colegii ei de cancelarie, sunt indurerati, mai ales ca parea fericita si urma sa se marite in curand.

In lipsa unui bilet de adio, parintii nu pot decat sa faca presupuneri. Fiica lor nu li s-a plans niciodata de nimic, dar ei cred ca avea prea mult de lucru la scoala.

Maria Stoica, mama invatatoarei: "Ajungea la epuizare, nu mai poti face presiunii, probabil. Avea mult de lucru, o pusese sefa comisiei, o inspectie foarte grea, ii pusese in carca povara asta si asta te domina. N-a avut curaj sa spuna, nu, si asta a creat o presiune si n-a mai putut."

Tanara, spun apropiatii, nu a marturisit nimanui ca ar avea vreun necaz, asa ca nimeni nu poate intelege ce s-a intamplat. Parintii copiilor isi amintesc insa ca in ultima vreme au vazut-o tot mai suparata.

Adela Badea parinte: "Mi s-a parut schimbat faptul ca vineri nu am schimbat nicio vorba, decat buna ziua si atat. Dansa nu facea lucrul acesta. Cu siguranta nu inspectiile au speriat-o, era foarte pregatita, o profesionista."

Mirela Radu colega invatatoarei: "Ne doare nespus de rau pentru ca nu am mai gasit-o la scoala. Prietenul a fost vineri, au stat la masa, au vorbit, toata familia, au mancat impreuna. Gandurile ei peste noapte... numai ea le stie."

Marti, tanara invatatoare va fi condusa pe ultimul drum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO