Sebastian Ghita a scapat de un mandat de arestare, in dosarul privind vizita lui Tony Blair in Romania

Ultima actualizare: 25-06-2017 07:07
Sebastian Ghita

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au pronuntat, joi, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita a contestat emiterea mandatului de arestare in lipsa pe numele sau.

UPDATE 14:50 Instanta Suprema a anuntat ca admite contestatia formulata de Sebastian Ghita, desfiinteaza incheierea si rejudecand, respinge propunerea PICCJ de luare a masurii arestarii preventive. Decizia este definitiva.

Magistratii instantei supreme ar urma sa decida, joi, daca admit sau resping contestatia formulata de catre fostul deputat Sebastian Ghita, prin intermediul avocatilor, la emiterea mandatului de arestare in lipsa pe numele sau in dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania.

ICCJ a amanat, miercuri, pronuntarea cu privire la contestatia formulata de catre Sebastian Ghita la mandatul de arestare in lipsa emis pe numele sau in dosarul in care fostul parlamentar este cercetat pentru coruptie alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit portalului instantei supreme, tot miercuri a fost respinsa o declaratie de abtinere formulata de catre magistrati in dosarul in care Ghita contesta al treilea mandat de arestare emis pe numele sau.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis, in 6 iunie, un nou mandat de arestare pentru omul de afaceri Sebastian Ghita, in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta.

In 12 iunie, la ICCJ a fost inregistrat dosarul prin care Ghita contesta emiterea acestui mandat de arestare.

In acest dosar, procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie 2016, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii ICCJ au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta. Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatori.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO