Inmormantarea unei batrane a devenit "misiune imposibila" in comuna Morteni. Medicul, plecat la parastas in alt judet

Ultima actualizare: 17-02-2017 07:10

Inmormantare amanata in comuna Morteni din judetul Dambovita. Rudele unei batrane de 77 de ani sunt revoltate ca au reusit sa obtina certificatul de deces de la medicul de familie abia la 3 zile dupa moartea femeii.

Culmea, doctorita era plecata la un parastas, in alt judet si abia luni a eliberat documentul fara de care defuncta nu putea fi inhumata. Femeia era suferinda de multa vreme si a murit vineri. Medicul de la ambulanta a constatat decesul, insa nu a putut elibera certificatul de care rudele aveau nevoie pentru a se pregati de inmormantare. Asta pentru ca oamenii nu au putut prezenta documente din care sa reiasa bolile care au rapus-o pe batrana.

Fiul batranei decedate spune ca a sunat-o pe doctorita mereu, dar nu a gasit-o decat cu mare greutate. “A zis sa zicem mersi ca a venit si ieri, ca altfel ne ducea la Gaesti, sa facem autopsie”.

“Sincer, ne-a tratat cu indiferenta”, confirma si nepotul femeii. “A zis ca nu poate sa ajunga in comuna, sa anuntam procuratura, sa ii faca autopsia sa putem sa o inmormantam”.

Suparati, oamenii au mers si la primarul comunei Morteni, insa acesta n-a avut cum sa ii ajute. “Bataie de joc e putin spus! Daca omul e mort si il tii 4 zile in curte, e bataie de joc. Mai ales ca s-a insistat foarte mult”, spune edilul.

Doctorita acuzata sustine ca nu este obligata sa lucreze sambata si duminica si ca a eliberat certificatul medical de constatare a decesului imediat ce a fost posibil. “Nu am nicio problema. Aceste rude ar trebui sa imi multumeasca mie. In ziua de luni am venit mai devreme la servici ca sa aflu toate datele”, declara doctorita

Dupa ce au inmormantat-o crestineste pe batrana, nepotii vor sa o traga la raspundere pe doctorita. Rudele spun ca vor sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor Dambovita pentru a se constata daca medicul de familie a respectat normele si procedurile in vigoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO