A început Festivalul de Film de la Veneția 2022. Ținute excentrice pe covorul roșu. GALERIE FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Covorul roșu a fost întins, pentru ca miercuri seara, începe la Palazzo del Cinema, Festivalul de Film de la Veneția.

O mulțime de vedete au sosit pentru deschiderea celui mai vechi eveniment de acest gen din lume, ajuns deja, la cea de-a 79-a ediție. 23 de filme vor intra în cursa pentru Leul de aur. "Spre nord", în regia lui Mihai Mincan, reprezintă cinematografia românească - în secțiunea ''Orizzonti'', considerată a doua ca importanţă la Mostra venețiană.

23 de filme sunt în cursa pentru marele trofeu, Leul de aur, și vor fi apreciate de un juriu condus de actrița americană Julianne Moore. Printre jurați se numără regizori din Franța, Italia, Argentina, Spania, precum și o actriță iraniană și un scriitor japonez.

Mostra venețiană - singurul festival important de film care a menținut prezența fizică a participanților în anii pandemiei - a renunțat, acum, la toate restricțiile sanitare impuse în 2020 și 2021.

Alberto Barbera, directorul festivalului: „Anul acesta am revenit la capacitate maximă, așa că suntem foarte mulțumiți de acest lucru.”
Reporter: „Sunt convins. Vor fi înlăturate barierele care erau puse de-a lungul covorului roșu?”
Barbera: „Absolut. Va fi mare aglomerație pe covorul roșu. O mulțime de vedete..."

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Penelope Cruz, Hugh Jackman sau Tilda Swinton, pentru a aminti doar câteva dintre vedete, iar Catherine Deneuve va fi premiată pentru întreaga carieră.

Primul film prezentat miercuri seara este "White Noise", cu Adam Driver și Greta Gerwig în rolurile principale. Este pentru prima oară când o producție a unei platforme de streaming deschide cel mai vechi festival de film din lume.

Actrița Ana de Armas își face debutul în rolul lui Marilyn Monroe

 

Vor fi premiere mult-așteptate. Actrița Ana de Armas își face debutul în rolul lui Marilyn Monroe, iar Câte Blanchett interpretează un renumit dirijor în "TÁR", primul film al regizorului Todd Field în ultimii 15 ani.

Însă nu lipsesc nici controversele la ediția de anul acesta. Unul dintre filmele prezentate la Veneția va fi "Call of God", al regretatului cineast sud-coreean Kim Ki-duk. În 2012, acesta a câștigat Leul de aur. Însă, ulterior, a fost acuzat de agresiune sexuală.

Alberto Barbera, directorul festivalului de film de la Veneția: „Mă interesează doar filmele lui, munca lui ca artist. Nu am competența necesară pentru a-i judeca comportamentul personal. Scopul noastru este să onorăm și să celebrăm măreția unui artist, care a fost unul dintre cei mai mari cineaști coreeni din ultimii 20 de ani."

Pe 10 septembrie vom afla palmaresul ediției de anul acesta.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Festivalul de Film de la Veneția 2022. Cât durează, cine participă și care este programul
Festivalul de Film de la Veneția 2022. Cât durează, cine participă și care este programul

Festivalul de film de la Veneția sau Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica della Biennale di Venezia este cel mai vechi festival de film din lume. Prima ediție a festivalului s-a desfășurat între 6 și 21 august 1932.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.