Incendiu uriaş în Sibiu. Avioanele care treceau prin zonă au fost alertate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 07:48
Categorie: Stiri actuale

Intervenție de amploare în Sibiu, unde un incendiu uriaș a cuprins, un depozit de uleiuri și vopsele uzate.

Oamenii care locuiesc în apropiere de depozitul de uleiuri şi vopsele uzate, aflat la marginea Sibiului, au fost alertaţi de bubuiturile puternice.

"Când am ieşit afară ardea. Vă daţi seama că e apropae de case. Ia uitaţi! Este posibilitatea să ajungă la case, să se extindă", spune un bărbat care locuieşte în zonă.

Vâlvătaia ameninţătoare s-a extins cu repeziciune şi a afectat aproape trei mii de metri pătraţi. Pompierii din Sibiu s-au luptat ore în şir cu focul înteţit de numeroasele substanţe inflamabile aflate în interior. În sprijinul lor au fost chemate echipaje din cinci judeţe.

Cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu: "ISU Sibiu a intervenit cu 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. S-a anunţat Romatsa şi aeroportul Sibiu pentru anunţarea zborurilor având în vedere fumul dens care se degaja de la incendiu."

În plus, autorităţile i-au sfătuit pe cei care locuiesc în zona să nu se apropie de locul incendiului, să ţină ferestrele închise şi să evite să iasă din casă. Pe de altă parte, oamenii spun că de ani de zile locul reprezintă un pericol, dar nu s-au luat măsuri.

"Materiale inflamabile aici, toxice, stăm de 9 ani de zile, plângeri am făcut nenumărate, toţi vecinii am făcut, nu s-a întâmplat nimic. Sunt foarte multe butoaie cu combustibil utilizat, normal că se întâmplă asta la un moment dat", afirmă un localnic,

Reprezentanţii Gărzii de Mediu trebuie să stabilească dacă depozitul avea toate autorizaţiile necesare funcţionării, în timp ce anchetatorii urmează să afle cauzele incendiului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO