Incendiu uriaş în Prahova. Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale

26-10-2017 09:17

Un incendiu violent a izbucnit, joi dimineaţă, la hala unei vopsitorii din comuna Brazi din judeţul Prahova, focul extinzându-se pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi.

La această oră incendiul a fost localizat, ceea ce înseamnă că nu mai există riscul extinderii focului, iar pompierii fac verificări pentru a se asigura că au fost stinse toate focarele.

Primele date arată că nimeni nu a fost rănit, zeci de pompieri acţionând pentru stingerea focuui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a pornit de la două utilaje parcate în faţa halei de vopsitorie şi s-a extins rapid iniţial la faţada construcţiei, ulterior extinzând-se pe o mie de metri pătraţi.

Primele date de la faţa locului arată că nimeni nu a fost rănit, întrucît nu se lucra în hală la momentul izbucnitirii incendiului.

"La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei incendiul se manifesta în exterior la două utilaje compresoare care ardeau în totalitate, precum şi la izolaţia din polistiren a halei, ulterior propagându-se cu repeziciune pe o suprafaţă de aproximativ 1700 mp", precizează ISU.

La faţa locului intervin patru autospeciale de pompieri şi ambulanţa SMURD, dar şi forţe de la serviciul privat de intervenţie al comunei.

Conform ISU, la intervenţie au fost trimise 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru iluminat şi 2 autospeciale ale serviciului privat pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, 40 de pompieri militari au acţionat atât pentru localizarea si lichidarea incendiului, cât şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un mijloc electric de încălzire lăsat sub tensiune, precizează ISU.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO