VIDEO. A plouat cu foc in Capitala. Incendiu puternic la o cladire de birouri din cartierul Militari

×
Codul embed a fost copiat

O cladire uriasa de birouri, incinsa de soarele puternic, s-a aprins de parca ar fi fost stropita cu benzina, iar bucatile arse au fost purtate de vant, spre groaza trecatorilor.

Patru benzinarii si sediul unei firme de masini, aflate foarte aproape de blocul in flacari, au fost in pericol. Numai o minune a facut ca nimeni sa nu fie ranit - oamenii au fugit unde au vazut cu ochii, de teama ca vor cadea peste ei fragmente smulse din constructie.

Bucati din fatada in flacari au aprins si parterul unei case, construite perete in perete cu blocul de birouri.

Greu le-a fost si pompierilor, care nu au putut sa intre in cladirea inghitita de flacari, in care se auzeau numeroase explozii.

16.21 Directorul Administratiei Domeniului Public (ADP) sector 6 Bucuresti, Marius Ambrozie, a declarat ca primaria are cisterne cu apa pregatite sa intervina la incendiul din cartierul Militari daca pompierii vor solicita ajutor.

Citește și
Incendiu devastator la o fabrica de mobila din Aiud
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Totodata, Ambrozie a spus ca Politia Locala a securizat zona si a ajutat fortele de interventie, in sensul de a tine de-o parte curiosii si de a-i indruma pe cetateni cat sa fie in afara sectorului de risc.

Dupa stingerea incendiului - deja localizat la ora transmiterii acestei stiri - primaria se va ocupa de curatenie.

Ambrozie a precizat ca imobilul care a ars "este o cladire veche", autoritatile urmand a stabili daca avea autorizatiile necesare de a functiona.

Cladirea de birouri care a luat foc are opt etaje (P+7), dar nu toata era inchiriata.

16.16 Incendiul izbucnit la o cladire de birouri din cartierul bucurestean Militari a fost localizat si nu mai exista pericol de propagare, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, precizand ca nu exista imobil in Capitala care sa functioneze ilegal.

Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu patru autoscari si 11 autospeciale cu apa si spuma care, progresiv, sunt inlocuite pentru umplere cu apa.

Vasile a precizat ca au ars doar elemente de fatada ale cladirii, iar exploziile auzite din interior ar putea fi de la echipamente electronice.

Elementele de fatada care s-au desprins in timpul incendiului nu au pus in pericol siguranta oamenilor, a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Dupa sosirea echipajelor de interventie, civilii au fost indepartati din zona, pentru a se preveni eventualele incidente si pentru a facilita interventia pompierilor.

Daniel Vasile a subliniat ca, dupa stingerea tuturor focarelor, va fi stabilita cauza incendiului.

Prim-adjunctul sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Viorel Nemes, a declarat ca incendiul s-a manifestat violent, pe toate cele patru fatade ale cladirii, la elementele exterioare din termopan si la cele din material plastic. Nemes a mai spus ca pompierii au reusit localizarea incendiului.

15.54 Primarul sectorului 6, Rares Manescu, a declarat ca "nu sunt probleme" in privinta pericolului ca incendiul puternic din cartierul Militari sa se extinda la vila cu etaj din apropiere si ca va trebui verificat daca imobilul cuprins de flacari avea toate avizele de functionare.

"La fata locului sunt pompierii, Politia Locala, Politia Nationala, ambulante...(...) Nu sunt victime (...) Va trebui sa vedem daca aveau avizele de functionare si, fireste, sa fie stabilite cauzele incendiului", a spus edilul sectorului 6, care a subliniat ca, in acest moment, nu ar exista riscul extinderii incendiului la vila cu etaj din apropierea cladirii de birouri care a fost cuprinsa de flacari.

15.53 Traficul rutier este oprit pe soseaua Virtutii, de la intersectia cu Podul Ciurel pana la Bulevardul Iuliu Maniu, din cauza incendiului izbucnit la o cladire de birouri, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Circulatia este deviata de la intrarea in Pasajul Lujerului si de la Podul Ciurel, a spus Ioana Stancu.

Ea a precizat ca rutele ocolitoare sunt Bulevarul Iuliu Maniu, Pasajul Basartab, Podul Grant si a recomandat soferilor sa respecte indicatiile politistilor de la Rutiera aflati in aceste zone.

Potrivit purtatorului de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Brandusa Raeceanu, circulatia vehiculelor de transport in comun este intrerupta in zona de la ora 14.55.

"De la ora 14.55, tramvaiele liniei 41 sunt blocate in ambele sensuri pe soseaua Virtutii, iar autobuzele liniei 178 sunt deviate prin Bulevardul Iuliu Maniu, din cauza incendiului", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al RATB.

15.48 Potrivit primelor informatii, incendiul a pornit de la etajele superioare ale cladirii. In zona sunt trei benzinarii si un sediu al Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Deocamdata, nu s-au inregistrat victime.

Deocamdata, nu exista informatii despre eventuale victime, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
Apartamentele distruse de flacari intr-un incendiu izbucnit in Targu Mures arata ca dupa razboi
Apartamentele distruse de flacari intr-un incendiu izbucnit in Targu Mures arata ca dupa razboi

Dupa doua zile de stat la hotel sau pe la prieteni, locatarii au reusit sa intre abia acum in locuinte si sa-si evalueze pagubele. Cele 21 de apartamente distruse de flacari nu mai pot fi locuite, iar oamenii asteapta ca cineva sa-i despagubeasca.

Incendiu devastator la o fabrica de mobila din Aiud
Incendiu devastator la o fabrica de mobila din Aiud

Un foc urias a distrus peste 75% din uzina, a carei valoare se ridica la peste un milion de euro. Peste 100 de oameni lucreaza acolo in mod normal, insa, in momentul izbucnirii incendiului, in unitate era doar paznicul, care a si dat alarma.

Incendiul din Voluntari a fost stins. Pompierii: Focul a pornit de la instalatia electrica
Incendiul din Voluntari a fost stins. Pompierii: Focul a pornit de la instalatia electrica

O hala cu materiale textile din comuna Voluntari, de langa Bucuresti, a luat foc sambata dupa-amiaza. 18 autospeciale ale pompierilor au fost trimise pentru stingerea incendiului.

Recomandări
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ţara mai are de trecut peste cinci zile grele de apărare împotriva inundaţiilor pentru ca apoi să poată respira uşurată, relatează MTI.

 

Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii
Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii

Confruntări violente în Pantelimon, la marginea Capitalei. Zeci de membri ai unor clanuri rivale s-au bătut cu furci și bâte pe stradă, printre oameni, fără teamă de lege. Scandalul s-a încheiat cu răniți și distrugeri.

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.