Incendiu puternic in Muntii Buzaului. Pompierii nu reusesc sa ajunga la crestele cuprinse de flacari


Ultimul update: Joi 31 Decembrie 2015 06:56
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2015 18:58
Categorie: Stiri actuale

Un incendiu puternic izbucnit in Muntii Buzaului a cuprins cu repeziune mai multe hectare de padure. Copacii ard deja de 15 ore, iar pompierilor le este imposibil sa ajunga cu masinile pe crestele invaluite de flacari.

Militarii se lupta cu maturi si lopeti iar din aer un elicopter arunca apa peste vegetatia parjolita.

Incendiul a fost observat in jurul orei 3 dimineata cand crestele din zona localitatii Braieşti- judetul Buzau au fost luminate de flacari imense. Focul, care a pornit in imprejurari ramase neclare, a inghitit liziera unei paduri cu arbori care au in jur de 70 de ani.

"A fost o zona unde au ars copaci cu totul. S-a extins de la frunze, de la vegetatia uscata", spune Adrian Pertea, primarul localitatii Braiesti.

Pentru ca locul este greu accesibil, pompierii au fost nevoiti sa urce pe jos aproape doua ore.

"Probabil vom ramane si peste noapte pentru supravegherea intregii zone. Arderea se manifesta cu degajare mare de fum", a precizat George Cretu, ISU Buzau.

La aceasta interventie iau parte peste o suta de persoane: militari de la ISU, padurari dar si localnici. Din aer oamenii sunt ajutati de un elicopter echipat pentru stingerea incendiilor care aduce apa din barajul Siriu.

"Pana in momentul de fata s-au adus la locul focarului aproximativ 18 mii de litri", spune si Vasile Prahoveanu, purtatorul de cuvant al ISU Buzau.

Pompierii confirma ca focul este greu de potolit. Vegetatia este foarte uscata si mai grav decat atat vantul sufla cu putere si intretine parjolul.

VIDEO PROTVPLUS.RO