Incendiul de duminică, de la depozitul complexului Therme, din zona de nord a Capitalei, nu a fost stins nici acum, iar pompierii se luptă cu ultimul focar.

Alimentat de materialele inflamabile din hală, incendiul a degajat valuri de fum negru, duminică dupa-amiaza, nu departe de locul unde vizitatorii se răcoreau în piscine. Deocamdată, nu se știe de la ce a pornit focul.

Era aproximativ ora 16:00 când s-a dat alarma. Oamenii au observat fum gros în apropierea centrului de relaxare din comuna ilfoveană și au sunat la 112.

Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, iar coloana de fum se vedea chiar și de la un kilometru depărtare.

Potrivit celor de la ISU, în interiorul depozitului se aflau mase plastice și materiale de construcții, iar focul era posibil să se extindă și la o hală din apropiere.

Până la sosirea echipajelor ISU, a intervenit o echipă privată de pompieri.

Petrică Epure, ISU București-Ilfov: "Ne-am deplasat la fața locului cu 12 autospeciale de apă și spumă, două autoscări pentru stingere a incendiilor la înălțimi. Din fericire nu sunt victime".

Complexul unde se relaxau oamenii in piscine nu a fost amenințat.

Andrada Șeitan, director de comunicare la Therme București: "În niciun moment nu s-a pus problema evacuării, nici facilitățile Therme și nici orice funcționare a activității nu a fost pusă în pericol. Clienții au fost informați despre ce se întâmplă, dar nu a existat niciun fel de pericol".

Clientă la Therme București: "A fost destul de mult fum, însă flăcările s-au văzut destul de puțin. Ne-au spus, ne-au anunțat prin microfon că au venit mașini de pompieri și că totul este în regulă, nu va ajunge în incinta complexului".

Client la Therme București: "Eram pe șezlong și am zis să vin mai aproape să văd. Și era ditamai fumul, era foc la maxim".

Reporter: "Te-ai speriat?".

Client Therme București: "Nu! M-am dus la piscină și am luat o băutură și m-am rugat să fie bine".

Client Therme București: "A fost ok, nu ne-a afectat cu nimic".

Incendiul a fost izolat în aproximativ o oră, însă echipajele au rămas acolo până târziu, în noapte, pentru a stinge și ultimele focare.