Incendiu la Spitalul Universitar, cauzat de un transformator electric

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Spitalul Universitar
ISU București Ilfov

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au ajuns, luni seara, la Spitalul Universitar din Capitală, ca urmare a unui anunț privind degajare de fum la un etaj.

 UPDATE 20.40: Într-un comunicat de presă, reprezentanții Spitalului Unviersitar precizează că incendiul a fost declanșat la etajul 1 al spitalului de la un UPS situat în camera tehnică a unui angiograf, zonă în care nu se aflau personal medical, pacienți sau vizitatori, întrucât programul se desfășoară doar dimineața.

„Incendiul s-a limitat strict la nivelul camerei tehnice, iar pagubele au fost minore. Nu s-au înregistrat victime, nu a fost necesară intervenția niciunei autospeciale, incendiul fiind lichidat cu extinctoare. Din motive de securitate, a fost evacuat parțial etajul 1, până la evaluarea situației și lichidarea incendiului. În acest moment, activitatea se desfășoară normal”, a mai precizat sursa citată.

ora 19.30: Astfel, la Spitalul Universitar au fost trimise cinci autospeciale de stingere, o autoscară, echipaje de la descarcerare și SMURD.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, fumul s-a manifestat la parter și pe casa scării, nefiind fum la etajele superioare.

Fumul a provenit de la un transformator electric, fiind vorba despre un posibil scurtcircuit, a mai precizat ISU București-Ilfov.

Aproximativ 20 de angajați ai spitalului s-au autoevacuat. Pompierii nu au recurs la evacuarea de persoane.

Incendiul s-a manifestat într-un spațiu tehnic. Pentru stingere, pompierii au folosit stingătoare.

 


 
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO