Primele imagini după incendiul de la Matei Balș. Corpul de control al prim-ministrului a început verificările

29-01-2021 09:50


Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul "Matei Balş" în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală, în urma căruia 4 pacienţi au decedat, au confirmat pentru Agerpres surse guvernamentale.

La Institutul ''Matei Balş'' s-au deplasat vineri dimineaţa şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Incendiul a pornit de la parterul clădirii

 

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, colonelul Cătălin Şchiopu, a povestit, vineri dimineață, ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș pentru a stinge incendiul de proporții care a ucis deja 4 oameni.

El a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5:13, adică după 8 minute.

“Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat Şchiopu despre incendiul de la spitalul Matei Balș.

“Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane”, a mai precizat șeful ISU București.

53 de pacienţi - transferaţi către alte spitale

 

Ministerul Sănătăţii informează că 53 de pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Capitală, în urma incendiului de vineri dimineaţa.

"Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş', afectat de incendiu", precizează MS.

Conform MS, au fost transferaţi:

* 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti;

* 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti;

* 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias";

* 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş";

* 5 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon";

* 3 pacienţi la Spitalul Militar Central-ROL 2

* 4 pacienţi la Spitalul "Witting";

* 4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta";

* 1 pacient la Spitalul MAI "Dimitrie Gerota";

* 3 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni";

* 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Conform informaţiilor primite de MS, unul dintre pacienţii ajunşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare şi care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienţilor transferaţi, cât şi a celor rămaşi în Institutul "Matei Balş", arată MS.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO