Incendiu de proportii la un depozit de deseuri de mase plastice, in Prahova. "M-am speriat, n-am vazut in viata mea asa ceva"

Dată publicare: 06-09-2016 18:53
Dată actualizare: 09-09-2016 06:52


Un incendiu de proprortii a mistuit, marti, un depozit de deseuri de mase plastice, la Floresti, in Prahova, in vecinatatea DN1. Pompierii au venit la fata locului cu 10 autospeciale cu apa si spuma, insa misiunea lor a fost una extrem de dificila. .

Vantul care batea cu putere raspandea flacarile uriase ce amenintau si casele din vecinatate. Pentru ca sinele de cale ferata erau la cativa metri de incendiu, iar pericolul era foarte mare, autoritatile au decis sa opreasca si circulatia trenurilor care veneau spre Ploiesti sau se indreptau spre Valea Prahovei. Fumul gros se putea vedea de la zeci de kilometri distanta.

La doar cativa metri de depozitul care ardea sunt mai multe case. Cand si-au dat seama de primejdie, oamenii au luat-o care-ncotro.

Localnica: "M-am speriat, n-am vazut in viata mea asa ceva! N-am vazut flacari ca acuma."

Peste 50 de pompieri s-au luptat si cu flacarile uriase. Coloana de fum dens, se vedea chiar de la marginea orasului Ploiesti.

Potrivit reprezentantilor ISU, flacarile au cuprins peste 3 mii de metri patrati, unde erau depozitati baloti de mase plastice.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime. La fata locului au venit si cei de la prefectura, dar si agentii de la garda de mediu.

Pompierii au ramas la fata locului pentru a se asigura ca flacarile nu vor izbucni din nou si ca orice pericol este indepartat. Se pare ca incendiul a izbucnit de la un scrurt circuit. Circulatia trenurilor intre Ploiesti a fost oprita mai bine de o ora din cauza fumului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO