Dramă într-un oraș din județul Prahova, unde patru case și mai multe anexe au fost mistuite de flăcări marți. Au ars în jur de 400 de metri pătrați, spun pompierii, care s-au luptat din greu să stingă focul.

Opt oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Focul a izbucnit, inițial, la una dintre casele situate la marginea orașului Băicoi. Flăcările s-au extins imediat și la locuința vecină. Apoi alte două imobile din apropiere au fost atinse de vâlvătaie. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă focul cu găleți cu apă.

Vecin: „Vâlvătăile mari, era fum nu se vedea nimic. Doamne ferește când se întamplă așa nenorocire rămâne omul fără nimic.”

Proprietarul uneia dintre case era la serviciu când a aflat că toată agoniseala lui se face scrum.

Reporter: Ați apucat să salvați ceva?

Proprietar: „Nimic. Acum de 20 de minute am venit.”

Reporter: Ardea tare?

Proprietar: „Sigur. Vine o ploaie acum. Hai ploaie, să mai stingă ce n-au stins pompierii.”

Vecin: „I-a terminat pe oamenii aștia. Noroc că n-au mai luat și celelalte foc și asta era în pericol. Sunt apropiate. Păi din cauza asta au și ars repede așa.”

Cinci autospeciale ale pompierilor au fost trimise în zonă, însă misiunea salvatorilor a fost îngreunată de temperaturile ridicate și de lipsa hidranților din zonă.

Nicolae Radu, reprezentant ISU Prahova: „Au fost multe anexe cu foarte multe materiale combustibile, lemne, butelii, materiale plastice, furaje pentru animale. Au ars în totalitate. Suprafața aproximativă este de 400 de metri patrați.”

Marius Constantin, primar Băicoi: „Când am venit incendiul se manifesta foarte, foarte violent, se topea plasticul de la casele învecinate. Casa în structura ei are foarte mult lemn, foarte mult plastic. Bine că nu sunt victime și cu siguranță că ne vom mobiliza să ajutam cele două familii care trec printr-o situație foarte delicată.”

Valoarea pagubelor şi cauza probabilă a incendiului vor fi stabilite de pompieri.