Incendiu de proporţii lângă Ploieşti. Sute de baterii de maşină au explodat

13-02-2020 18:05


Incendiu de amploare cu puţin timp în urmă lângă Ploieşti. Sute de baterii au explodat după ce duba în care se aflau a luat foc.

Flăcările au cuprins însă cu repeziciune şi alte două autoturisme, dar s-au aprins şi furajele aflate într-o grădina din apropiere. Incendiul a izbucnit în curtea unui centru de colectare deşeuri auto şi autoturisme dezmembrate din Pleaşa. Localnici au fost avertizaţi prin sistemul RO Alert să evite zona.

Exploziile ce se ţineau lanţ i-au scos din case pe locuitorii din zonă. Un fum gros şi negru se înălţa din curtea centrului de colectare.

Localnic: "O sărit flăcările până aicea, vă daţi seama se auzea bubuiturile ca şi cum era nişte butelii, săreau focurile alea până în partea asta, deci vă daţi seama că sunt peste 20, 30 de metri".

Martora: "Eram în casă şi am auzit o bubuitură şi m-am speriat la care am deschis geamul, fumul cred că avea 20 de m sus şi flacără".

Localnic: "Ne-a omorât nu ştiu cu gunoaiele lor ce a făcut cu bateriile lor aicea e foarte greu".

Mai multe echipaje de urgenţă au fost trimise rapid să intervină.


Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova: Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 2000 de m pătraţi. Având în vedere degajările foarte mari de fum, pentru protecţia populaţiei, a fost emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO Alert.

Pericol a fost şi pe şoseaua de lângă centrul de colectare pentru că multe baterii încă fumegau sau din ele se scurgea acid.

Fabian Ioan, avocatul societăţii: "Se pare că venise o maşină care urma să preia în vederea distrugerii baterii care la momentul în care au fost manipulate Ia sensul încărcării lor în duba care venise să le ia se pare că au avut o reactive chimică şi a intervenit autocombustia. Nu sunt pagube omeneşti."

Cauza exactă a incendiului va fi stabilită de pompieri. În zona au ajuns şi reprezentanţi ai agenţiei pentru protecţia mediului Prahova pentru a stabili gradul de poluare.

VIDEO PROTVPLUS.RO