Vremea isi face de cap pe litoral. In 30 de ore temperatura aerului a scazut cu aproape 16 grade Celsius.

Daca miercuri soarele parca anunta sosirea primaverii, vinerii la primele ore ale diminetii au cazut cativa fulgi de zapada, vantul a inceput sa bata cu putere, iar temperatura resimtita este de minus un grad Celsius.

Miercuri, pe plaja erau zeci de parinti cu copii bucurosi de vremea extraordinara. Iata ca dupa 30 de ore suntem din nou in haine de iarna, dupa o scadere brusca de mai bine de 16 grade Celsius. Iar vremea rece va mai tine cel putin doua zile, ne anunta meteorologii.

La randul lor medicii sustin ca fluctuatiile de temperatura au efecte negative asupra organismului, care are nevoie de cel putin 14 zile de adaptare la schimbarile climatice.

3 februarie. Cu 19 garde in aer, cu o briza calda si un soare stralucitor parea ca litoralul a intrat deja in primavara. Pe faleza de la Cazino turistii si localnicii incercau sa profite de atmosfera specifica unui sfarsit de saptamana liber. Cei mai indrazneti au iesit pe plaja alaturi de copii.

48 de ore mai tarziu, situatia s-a schimbat radical, si imbracamintea de primavara a fost din nou inlocuita cu cea de iarna.

Potrivit medicilor, cei care sunt afectati de schimbarile bruste de temperatura sunt cardiacii. De asemenea, creste riscul de depresie cand vremea se raceste, cerul devine mohorat si lumina isi pierde din intensitate.