Ce amenda au primit cei doi barbari care au taiat coada cainelui cu un topor. Risca un an de inchisoare pentru fapta lor

Ultima actualizare: 10-10-2015 07:01
Indivizii care au taiat coada cainelui cu un topor

Imagini greu de suportat, in care niste derbedei din Braila au schilodit o catelusa de patru luni, au revoltat o tara intreaga. Fara pic de mila si in rasetele celorlati, unul dintre indivizi ii taie animalului coada, cu toporul.

Scandalizati, reprezentantii mai multor asociatii pentru protectia animalelor, dar si simpli cetateni, au depus zeci de plangeri la politie, iar anchetatorii au reusit sa-i identifice pe suspecti, care acum sunt  cercetati penal. De asemenea, peste 36.000 de oameni au semnat o petitie online, in care cer pedepsirea indivizilor.

Scenele violente au fost postate cu mandrie indivizi. Printre ei, este chiar proprietarul catelusei, care nu are mila de ea. Bietul animal este schilodit cu un topor, in timp ce stapinul ii tine coada. Si toti se distreaza teribil, desi animalul este la un pas de moarte.

Individ: "Moare, ma! Moare, ca a fost toporul ruginit".

Individ: "Ia uite, si-a revenit, ia uite! Mai zici ceva? Ia uite aici."

La nici o zi dupa ce imaginile au revoltat o tara intreaga si au starnit reactii si in randul romanilor aflati peste hotare, indivizii au sters imaginile de pe Facebook.

Doi dintre ei, stapanul catelusei, Daniel Dima, si cel care a dat cu toporul, Adrian Bunea, au fost chemati la audieri.

Tot miercuri, politistii au luat si cateusa de patru luni schingiuita si au tinut-o intr-o magazie, pana cand a fost preluata de o asociatie pentru protectia animalelor.

Ion Ciobanu, Directia Sanitar-Veterinara Braila: "Este taiata la vreo cinci centimetri de la baza cozii. N-ar fi o problema, singura treaba e ca aceasta codotomie, conform legii, este interzisa, deci nici medicul nu mai poate sa o execute, cu anestezie."

Mii de oameni revolati au semnat o petitie online prin care cer pedepsirea celor trei indivizi. De asemenea, pe www.stirileprotv.ro si pe Facebook-ul Stirile ProTV, imaginile au fost vizualizate de peste 100 de mii de utilizatori in numai cateva ore si foarte multi au cerut sa se faca dreptate in acest caz.

Marius Chirca, reprezentant asociatie pentru protectia animalelor: "Oamenii astia nu stiu ca acel caine pe care el l-au maltratat e capabil sa iubeasca, sa respecte, sa fie recunoscator, cum oamenii astia nu sunt in stare."

Proprietarul cainelui si cel care i-a taiat coada au fost amendati cu cate o mie cinci sute de lei de inspectorii DSV. Pe numele lor au fost deschise insa si dosare penale pentru ranirea sau schingiuirea animalelor, infractiune care se pedepseste cu amenda sau inchisoare de la trei luni, la un an.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO