Ikea retrage alte doua produse de pe piata, din cauza riscului de soc electric. Cati romani le-au cumparat


Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 12:45
Categorie: Stiri actuale
IKEA

Compania IKEA le recomanda clientilor care au cumparat o baza de lampadar sau de veioza Gothem sa nu o foloseasca si sa o aduca la magazinul din Bucuresti, unde vor primi inapoi suma integrala platita pe produs.

"IKEA recheama toate bazele de lampadar si de veioza GOTHEM din cauza riscului de soc electric, dupa ce doi clienti si un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate in interior. Nu au fost raportate cazuri de accidentari, insa cele trei persoane au observat cum cablurile deteriorate pot cauza incarcarea electrica a bazei de metal si pot afecta siguranta consumatorilor. Produsele au fost retrase de la vanzare inca din luna februarie 2016, iar compania IKEA a initiat imediat o investigatie interna pentru a descoperi cauza problemei", arata un comunicat al companiei, remis Agerpres.

In urma investigatiei, a rezultat faptul ca in timpul asamblarii cablurile din interior au fost rasucite si posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza incarcarea electrica a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuieste rutinele de asamblare si metodele de testare din faza de productie pentru a se asigura ca produsele vor putea fi folosite in siguranta.

Bazele de lampadar si de veioza GOTHEM au fost vandute in toate tarile in care se afla magazine IKEA din octombrie 2015.

In magazinul IKEA din Bucuresti au fost vandute doua tipuri de produse GOTHEM: 35 de baze de lampadar GOTHEM, la pretul de 185 lei si 45 de baze de veioza GOTHEM, la pretul de 89,90 lei.

Magazinul IKEA din Baneasa nu mai are aceste produse la vanzare si nu a primit nicio sesizare de la clienti in privinta niciunuia dintre acestea.

Compania IKEA a mai rechemat doua produse de la inceputul anului si pana acum: betele de toba si instrumentele de percutie Lattjo, dupa ce s-a observat ca mingea de cauciuc de la bete poate fi desprisa sau desurubata, precum si plafonierele HYBY, din cauza riscului de desprindere a abajurului de sticla.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO