Grupările infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, „la bani” cere ministrul justiției, Stelian Ion

Dată publicare: 26-02-2021 21:20
Dată actualizare: 26-02-2021 21:30


Grupările infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, „la bani” cere ministrul justiției, Stelian Ion

Grupările infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică „la bani”consideră ministrul justiției, Stelian Ion. Ministrul a atras atenția să nu fie pierdută din vedere componenta spălării banilor din activitățile criminale.


Stelian Ion a a luat parte la bilanțul DIICOT, desfășurat vineri și a atras atenția că anchetele procurorilor trebuie să meargă pe toate planurile.

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani", a declarat ministrul Justiţiei, citat într-un comunicat al instituției preluat de news.ro.

Ministrul Justiţiei a afirmat că abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni.

El a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, întrucât infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi "spălaţi”. Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO