Grăbiţi să plece cât mai repede din oraş, șoferii au blocat ieșirile din Capitală și vacanța nu a început oficial

Ultima actualizare: 23-12-2021 19:33

Cu o zi, înainte de Ajun ieşirile din Capitală şi principalele drumuri naţionale au fost pline de maşini.

Și nu va fi mai bine în următoarea perioadă până la finalul Sărbătorilor. De aceea, peste 25 de mii de poliţişti, pompieri şi jandarmi vor supraveghea șoselele României.

Grăbiţi să plece cât mai repede din oraş, şoferii din București s-au îngrămadit spre ieşirile din Capitală. Dar până acolo, s-au blocat prin centru.

În fiecare intersecţie de la Universitate spre Bulevardul Aviatorilor au fost poliţişti care dirijau circulaţia.

Nouă mii de poliţişti şi şapte mii de jandarmi vor patrula zilnic în zilele de Crăciun, în special în zonele aglomerate. În trafic, vor fi 1.300 de poliţişti de la Brigada Rutieră, iar un elicopter va survola arterele mari şi ieşirile din Capitală.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne: "Pentru descurajarea conducătorilor auto care vor fi tentați să depășească limitele legale de viteză, echipajele de poliție rutieră vor acționa zilnic cu 280 de aparate radar."

În statiunile de pe Valea Prahovei și la Brașov sunt asteptati la finalul acestei săptămâni peste 20 de mii de turiști, majoritatea din București.

De la Nistorești până la Comarnic s-a circulat foarte greu. S-au format coloane și între stațiuni, chiar dacă vacanța nici n-a început bine.

CFR a avut 18 trenuri, de la București la Brasov, cu capacitatea de 4.000 de călători. Dar în ciuda traficului aglomerat, oamenii preferă mașinile. Din trenul care face doar o oră și 40 de minute până la Predeal, au coborât, în aceasta după-amiaza, 20 de persoane.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvând al IGPR: "Dacă plecați cu trenul, fiți foarte prudenți în gară! Aici pot acționa hoții de buzunare. Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!"

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO