Ghiţă Ciobanul, plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii: ”Nereguli cu fonduri europene”

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Agriculturii, care a spus că "oaia este o statuie vie" şi a iniţiat programul "alege oaia", a primit miercuri o lovitură chiar din partea ciobanilor.

Câţiva crescători de oi, printre care şi celebrul Ghiţă Ciobanul, au depus o plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii şi susţin că banii europeni ar fi fost împărţiţi pe "ochi frumoşi", în loc să ajungă la adevăraţii fermieri. Ministrul ne-a transmis, deocamdată, că analizează plângerea.

Ghiţă Ciobanul şi alţi doi fermieri din Sibiu au depus o plângere la DNA prin care au cerut ca Ministerul Agriculturii, dar şi Autoritatea Sanitar Veterinară să fie verificate, pentru că în aceste instituţii s-ar fi comis ilegalităţi.

”Până acum am depus doar petiţii, astăzi am făcut o plângere pentru neregulile care s-au găsit şi pentru neregulile care s-au făcut. Fonduri europene date pe nedrept”, a spus Ghiță Ciobanul.

Banii ajung unde nu trebuie. În structurile mafiote sau în structurile organizate, în aşa fel încât noi nu mai putem beneficia de nimic şi nu mai putem trăi în această ţară. Banii vin de la UE pentru noi, pentru fermieri, nu să ajungă la primarii, la acei baroni locali”, spune alt cioban.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ciobanii susţin că anumiţi crescători de animale au dobândit certificate de origine falsificate şi că ar exista adevărate reţele judeţene şi naţionale, care au schimbat între ele animalele sau doar hârtiile. Sunt numeroase cazuri în care aceeaşi familie deţine mai multe crescătorii, fără să deţină numărul real de animale declarat - acuză ei.

Ciobanii susţin că suma fraudată este foarte mare şi este cuprinsă între 500 de milioane şi 1 miliard de euro, anual. (...)
Cei care au folosit documente false şi doar au simulat efectuarea de tranzacţii, au achitat cu titlul de mită, 30% din suma primită de stat.

După ce, în ultimele luni, s-a declarat cel mai mare fan al oilor, ministrul se simte încolţit de ciobani. Susţine că acuzaţiile nu sunt fondate.

Înainte de a depune plângerea la DNA, cei trei ciobani au făcut un drum şi la Bruxelles şi le-au cerut şi autorităţilor europene să verifice situaţia subvenţiilor pentru oile din România.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
DNA a extins urmărirea penală față de Tel Drum. ”A fost implicată în activitatea grupului inițiat de Dragnea”
DNA a extins urmărirea penală față de Tel Drum. ”A fost implicată în activitatea grupului inițiat de Dragnea”

Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.