Generația care își negociază cel mai bine salariul. Românii care câștigă 42.000 de lei pe lună
Cele mai mari salarii din România plătite specialiştilor sunt câştigate de tinerii care au între 25 şi 34 de ani, conform unui studiu „Mercer'', prezentat marți.
Acelaşi studiu a descoperit şi că, pentru prima dată, Capitala nu mai este oraşul cu cele mai mari lefuri plătite angajaţilor, ci Cluj-Napoca.
Mihai Peticilă: „Cine credeţi că îşi negociază cele mai bune salarii în funcţie de generaţia din care face parte şi de jobul pe care-l au. Dacă ne uitam la specialişti, cei din Generaţia Milenialilor, care au între 25 şi 34 de ani au cele mai mari salarii. Când vine vorba despre management, cele mai bune salarii brute lunare sunt la generaţia X, adică oamenii între 35 şi 49 de ani, potrivit acestui studiu MERCER. Şefii cei mari, executivii, cu cele mai mari lefuri - aproape 42.000 de lei pe lună, sunt cei din generaţia Decreţeilor, adică au peste 50 de ani.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ce îl poate convinge pe un om să se angajeze într-o companie, în funcţie de vârsta pe care o are?
Joost Houtman, consultant: „Cu cât înaintează în vârstă, cu atât e mai important pentru oameni să simtă că munca lor contează, chiar mai important decât salariul de bază la un moment dat. Cariera - foarte importantă pentru tineri. Dacă vreţi să atrageţi tineri, oferiţi-le o carieră, dar nu vă va ajuta să îi ţineţi mult timp, pentru că acest criteriu va scădea rapid în importanţă. Iată beneficiile pentru pensie acolo - nimănui nu-i pasă de ele până la vârsta de 56 de ani.”
Tinerii sunt miza celei mai aprige bătălii ce se poartă între companii: cea pentru specialişti. Ei căută însă un nou tip de loc de muncă.
Gabriela Nechita, specialist în resurse umane: „Mai multă flexibilitate, mai multă customizare, mai multă posibilitate de a face lucrurile aşa cum îşi doresc ei şi totodată mult timp liber ca să-şi poată pune la punct şi alte hobby-uri din care de multe ori se întâmplă să iasă bani şi chiar bani frumoşi. Anul acesta am observat că şi aici au crescut salariile şi în special se datorează IT-ului."
Cea mai mare diferenţă salarială între un începător şi un avansat este de 150%, în IT, pentru programatori, urmată de managerii de cont din vânzări, care au salarii duble dacă au experienţă. Specialiştii cum sunt contabilii, au doar 50% în plus la salariu, potrivit studiului.
Pentru prima dată, datele arată ca Bucureştiul nu mai e oraşul cu cele mai mari salarii din ţară, fiind detronat de Cluj Napoca.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: munca, angajati, recrutare, locuri de munca,
Dată publicare:
24-09-2019 19:15