Avantajele și dezavantajele unui job sezonier. De ce să lucrezi în HoReCa

×
Codul embed a fost copiat

Joburile sezoniere vin și cu avanatje, și cu dezavantaje, iar acestea pot face diferența atunci când un angajat acceptă un job în industria ospitalității.

Cătălin, care lucrează ca ospătar, spune că principalele calități pe care trebuie să le aibă cei care lucrează în acest domeniu sunt viteza de lucru și eficiența.

Să fii rapid, să fii eficient, să iei cât mai repede și cât mai multe comenzi, ca să poți să ții cât mai multe persoane pe terasă și să faci o rotație permanent”, spune Cătălin.

Între avantajele unui job sezonier, Cătălin enumeră salariul și câștigurile pe care le face pe lângă salariu, iar principalele dezavantaje ar fi vechimea scurtă pe cartea de muncă sau neseriozitatea unor patroni, care te pot da afară înainte să-ți plătească salariul.

Ce alte avantaje și dezavantaje au joburile sezoniere și cât de important este să fii femeie sau bărbat în industria ospitalității vedeți în VIDEO arașat!

Citește și
OLX Vasile Burete
Cum fac față angajatorii crizei de personal din HoReCa. Ce trucuri folosesc pentru a atrage angajați

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Fostul internațional a murit la 33 de ani, după ce a fost împușcat!
NEWS ALERT Fostul internațional a murit la 33 de ani, după ce a fost împușcat!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum fac față angajatorii crizei de personal din HoReCa. Ce trucuri folosesc pentru a atrage angajați
Cum fac față angajatorii crizei de personal din HoReCa. Ce trucuri folosesc pentru a atrage angajați

Patronii recunosc că se confruntă cu o criză accentuată de personal, iar uneori sunt nevoiți să apeleze la diferite “trucuri” pentru a atrage angajați.

La ce trebuie să fie atenți angajații care acceptă un job sezonier. Ce calități caută la viitorul angajator
La ce trebuie să fie atenți angajații care acceptă un job sezonier. Ce calități caută la viitorul angajator

Angajații din HoReCa sunt unii dintre cei mai căutați în acest moment pe piața muncii, iar ofertele de muncă sunt multe.

Patronii din HoReCa resimt criza de forță de muncă. Cum își găsesc angajații de care au nevoie
Patronii din HoReCa resimt criza de forță de muncă. Cum își găsesc angajații de care au nevoie

Anagajatorii din industria ospitalițății se confruntă cu o criză de forță de muncă, iar cele mai folosite metode de recrutare sunt recomandările și site-urile de joburi.

Recomandări
Reacții tensionate după decizia coaliției de a majora salariul minim. Sindicatele nu exclud o grevă generală
Reacții tensionate după decizia coaliției de a majora salariul minim. Sindicatele nu exclud o grevă generală

De la 1 iulie, salariul minim brut va crește cu 300 de lei, iar senatorii și deputații vor avea bani mai puțini, la fel și partidele politice.

ANAF, razii în hipermarketuri înainte de sărbători. Inspectorii au descoperit adaosuri duble la unele alimente
ANAF, razii în hipermarketuri înainte de sărbători. Inspectorii au descoperit adaosuri duble la unele alimente

Înainte de sărbători, ANAF a intrat în marile magazine și a sancționat 10 hipermarketuri din mai multe rețele.

Protest violent în Bruxelles. Mii de fermieri au ieșit în stradă, polițiștii au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimogene
Protest violent în Bruxelles. Mii de fermieri au ieșit în stradă, polițiștii au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimogene

A fost haos la Bruxelles, în ziua unui summit crucial pentru Ucraina. Aproximativ 10.000 fermieri au denunțat impactul politicii agricole comunitare, dar și un controversat acord de liber schimb cu state din America de Sud.