Gazonul de pe Arena Națională, schimbat a 8-a oară în 6 ani

×
Codul embed a fost copiat

Primăria Capitalei schimbă, pentru a opta oară în şase ani, gazonul de pe Arena Naţională. Arsă din cauza caniculei, iarbă ar trebui înlocuită până vineri, susţin administratorii stadionului.

Aici se vor disputa meciuri importante ale naţionalei României, dar şi returul Stelei cu Sporting Lisabona, în play-off-ul Ligii Campionilor, meci transmis de PRO TV. Noul gazon este produs în România şi ar urma să coste sub 100.000 de euro. Ultima dată, iarba de pe stadion a fost schimbată în octombrie, anul trecut, când a fost adusă din Ungaria.

Aşa arată acum gazonul arenei naţionale: uscat şi cu zone denivelate. Nu este de mirare că ultimul meci susţinut aici, cel dintre FCSB şi Astra Giurgiu, s-a încheiat cu accidentarea unui fotbalist - Felipe Teixeira - care şi-a luxat glezna.

Fotbaliştii au făcut scandal, mai ales că vor juca în curând pe Arena Naţională un meci important în Champions League, şi iar naţionala o întâlneşte pe Armenia. Aşa că autorităţile au decis să ia măsuri, ca să nu ne facem de râs în Europa.

Citește și
imobiliare
Cel mai mare targ imobiliar din tara, pe Arena Nationala. Ce oferte sunt prezentate
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Primăria Municipiului Bucureşti: "Procesul de schimbare va începe de mâine, 15 august şi se va termină vineri noapte, 18 august. Noul gazon este produs în România, a fost însămânţat în septembrie 2016 şi aclimatizat pe condiţiile din ţară noastră", a comunicat Primăria Capitalei, cea care administează Arena.

Costurile înlocuirii în totalitate a gazonului nu sunt cunoscute. Este totuşi a opta oară când administratorii Arenei nu au altă soluţie decât schimbarea gazonul după ce acesta este distrus în totalitate. Am întrebat specialiştii în domeniu care ar fi problema.

Ovidiu Petrache, inginer: "Un gazon are nevoie de: unu - este lumina care să facă fotosinteză, doi - substanţe nutritive că poată să se hrănească, trei - ne trebuie apă şi patru - aer. Este vorba despre o vara foarte călduroasă cu multe coduri de caniculă, o construcţie mai deficitară care nu permite că lumina să între şi nu prea avem aer.”

Reprezentanţii Primăriei susţin că au în plan să cumpere şi acele ventilatoare speciale care să permită umidificarea şi răcirea temperaturii la firul ierbii.

Arena Naţională a mai fost în centrul unui scandal legat de calitatea gazonului acum 6 ani, la scurt timp după inaugurare. În septembrie 2011, în partida naţionalei împotriva Franţei, gazonul a cedat după numai 53 de secunde de la start partidei. "Asta nu e gazon, asta e câmp de cartofi", scriau jurnaliştii francezi, la finalul unui meci terminat 0 la 0, în care principala preocupare a jucătorilor a fost să-şi menţină echilibrul.

FCSB va juca pe Arena Naţională pe 23 august returul cu Sporting Lisabona, pe care o va întâlni şi marți seară, în deplasare de la 21.45. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de PRO TV.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Rockerii de la Kings of Leon i-au entuziasmat pe fanii din Romania.
Rockerii de la Kings of Leon i-au entuziasmat pe fanii din Romania. "Sex on fire" si "Use somebody" au incins atmosfera

Asteptati cu nerabdare de fanii din Romania, rockerii de la "Kings of Leon" au facut show, sambata seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, unde au venti inclusiv fani din Bulgaria.

Cel mai mare targ imobiliar din tara, pe Arena Nationala. Ce oferte sunt prezentate
Cel mai mare targ imobiliar din tara, pe Arena Nationala. Ce oferte sunt prezentate

A inceput cel mai mare targ imobiliar din tara. La Arena Nationala din Capitala sunt prezentate oferte pentru 30 de mii de locuinte noi atat in Romania, cat si in strainatate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.