Gardian de la Penitenciarul Galati arestat pentru luare de mita. Intelegerea avuta cu un detinut, descoperita de autoritati

Ultima actualizare: 02-03-2015 07:09

Un angajat al Penitenciarului Galati a fost arestat preventiv, dupa ce a acceptat mita din partea unui detinut. Barbatul de 47 de ani i-a promis celui aflat dupa gratii ca-l va ajuta sa iasa la munca si sa se bucure astfel de cateva ore de libertate.

"Afacerea" ar fi costat 1.000 de euro, dar suspectul a fost prins in flagrant de procurori cand a primit prima transa de bani. Suma reprezenta un avans cerut de agent.

Agentul lucreaza de 22 de ani la penitenciarul din Galati. El ar fi negociat direct cu detinutul, spun procurorii, ca sa il ajute sa ii fie schimbat regimul, din inchis, in semideschis, si sa poata iesi la munca.

Procuror Alfredo Simionescu, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati: "S-a retinut ca inculpatul a pretins si a primit o suma de bani de la o persoana, pentru ca acesta sa intervina la nivelul unor comisii."

Cea care a venit cu banii a fost sotia detinutului. Dar, ce n-a stiut suspectul a fost ca femeia era urmarita de anchetatori. In prima faza, ar fi trebuit sa-i dea agentului doar jumatate din bani, adica 500 de euro. Cand cei doi s-au intalnit, au intervenit si procurorii.

Denuntatorul a fost chiar un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati. Gardinul nu a banuit nimic in momentul in care i s-a propus sa se intalneasca cu sotia detinutului.

Procuror Alfredo Simionescu, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati: "S-a organizat un flagrant in cadrul caruia s-a reusit surpinderea inculpatului la momentul primirii sumei de cinci sute de euro. A fost retinut de catre procurori pe baza de ordoanta."

Judecatorii au eliberat pe numele suspectului un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta din Galati a anuntat ca barbatul a fost suspendat din functie. Daca va fi gasit vinovat si condamnat definitiv, el isi va pierde locul de munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO