"Garden Party" de ziua Reginei, la Ambasada Marii Britanii de la Bucuresti. "A fi sau a nu fi in Uniunea Europeana?"

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Receptia de ziua reginei a fost oferita joi seara de ambasada Regatului Unit la Bucuresti. Peste o mie de invitati sunt asteptati la Garden Party. Tema de anul acesta: opera lui William Shakespeare.

A fi sau a nu fi in Uniunea Europeana. Aceasta este intrebarea pe buzele tuturor britanicilor. Joi toata lumea petrece si se afiseaza cu zambetul pe buze, insa oficialii britanici, inclusiv cei de la Bucuresti, sunt cu gandul in alta parte. La referendumulul de pe 23 iunie. De joi intr-o saptama britanicii sunt chemati la urne sa decida daca tara lor ramane sau iese din Uniunea Europeana.

Iesirea, botezata BREXIT, ar reconfigura intreaga harta a Europei. Unele voci sustin ca Marea Britanie ar putea intra in recesiune si ca intreaga economie europeana, inclusiv a Romaniei, va fi afectata. Tensiunea se resimte pe pietele financiare din intreaga lume. In Romania de exemplu cursul euro - leu a atins maximul ultimilor doi ani si jumatate.

Oficialii britanici de la Bucuresti nu vor comenta subiectul. Brexitul nu a facut parte din discursul ambasadorului britanic de la petrecere. Paul Brumell a recitiat in schimb cateva versuri din Romeo si Julieta, Shakespeare fiind tema acestei petreceri.

Anul acest premierul si presedintele nu sunt prezenti. A venit in schimb ministrul Justitiei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO