Fotomodelul brazilian, obligat din nou sa doarma in aeroportul Otopeni. "Legi date de oameni care nu calatoresc"

28-02-2016 19:21

Scenariu cu repetitie in cazul Eloisei Birleanu, fotomodelul care a dormit 4 nopti la rand in zona de tranzit a Aeroportului Henri Coanda. Desi pare incredibil, femeia a ramas din nou blocata in aceeasi zona.

Si asta pentru ca noua viza care ii permite sa intre in Romania, luata de la Milano, va fi valabila doar dupa miezul noptii. Sotii Birleanu nu s-au uitat cu atentie pe document iar autoritatile nu au lasat-o sa treaca sambata, cand a ajuns in Bucuresti. Pentru oficiali, lucrurile sunt clare: legea este una pentru toti. Sotii Birleanu ii acuza insa de neglijenta si abuz.

“Vreau sa vin acasa, sunt epuizata, nu mai pot. Sunt plina de stres, nu mai pot, dorm pe o banca. N-am mancat nimic, am baut doar o cafea”. Prin vocea sotului ei, Eloisa Birleanu isi deplange soarta din ultimele 2 saptamani. I se pare incredibil mai ales faptul ca a ajuns din nou sa doarma in aeroportul Otopeni, exact ca acum o saptamana.

Asta in conditiile in care intre timp a obtinut o viza de scurta sedere in Romania de la Milano. A zburat acolo cu sotul ei, fotomodelul Andrei Birleanu, insa niciunul dintre ei nu s-a gandit ca viza poate fi data cu o alta data de cand intra in vigoare, nu ziua in care a fost solicitata.

Brazilianca poate asadar sa intre in tara abia dupa 12 noaptea, pe 29 februarie. Sotul s-a intors din nou singur acasa, cu fetita lor. Pentru ei, anuntul a fost socant.

Andrei Birleanu: “Sotia mea a dormit din nou in aeroport aseara, si va trebui sa faca si astazi dupa care la miezul noptii o sa trimit un sofer la 12.00 sa o ridice de acolo. scrie clar pe pagina MAE ca se poate da viza de scurta sedere in regim de urgenta in orice punct de trecere al frontierei din Romania. Deci cineva nu isi face job-ul si trebuie tras la raspundere

Vinovate, in opinia lor, sunt autoritatile romane pe care se gandesc inclusiv sa le dea in judecata pentru ca nu i-au informat corect dar si pentru ca fotomodelului i-ar fi fost afecatata imaginea in presa internationala. “Familia noastra a trecut printr-o trauma. i s-a pus sanatatea in pericol si intergritatea. Designerii lucreaza cu ea in baza unei imagini imaculate. Imaginea ei acum si a Romaniei este distrusa. Aceste legi sunt date de niste oameni care nu calatoresc, pentru niste oameni care calatoresc.

Politistii de la frontiera aeroportuara ne transmit insa ca toata procedura a respectat intocmai legile si ca femeia va putea intra in tara noastra imediat dupa miezul noptii, atunci cand intra in vigoare viza emisa de Ambasada Romaniei la Milano.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO