Fostul fotbalist de la Otelul Galati, Eugen Bostina, expropriat. Oamenii primariei i-au spart butucul cu o bormasina

Ultima actualizare: 11-04-2016 07:09

Exproprieri cu scandal in centrul Galatiului. Pentru a largi o strada importanta care leaga nordul de sudul orasului, primaria i-a deposedat de case pe 20 de proprietari, carora le-a oferit diferite sume de bani, conform unor evaluari.

Unii au acceptat despagubirile, altii insa au atacat hotararea in instanta. Azi dimineata, cand oamenii primariei au venit sa inventarieze locuintele, a inceput scandalul.

Fostul fotbalist al echipei Otelul Galati, Eugen Bostina, este unul dintre cei expropriati. Pentru ca au gasit poarta inchisa, oamenii primariei i-au spart butucul cu o bormasina. Vecina lui se plange ca sta de 43 de ani in casa pe care i-o iau acum autoritatile locale.

Radita Rafat, fost proprietar: "Am ajuns de nu mai sunt om! Nu stiu daca mai apuc sa mai traiesc, sa imi gasesc o casa, sa imi asez lucrurile la loc. O munca de-o viata am inprastiat-o, am dat de pomana, am aruncat la gunoi..."

Sunt si fosti proprietari care refuza sa primeasca banii oferiti de primarie si sa plece in alta parte. In cazul lor vor incepe, cel mai probabil, procedurile de evacuare silita.

Adrian Bucur, director de dezvoltare, primaria Galati: "Facem sesizare la politie, astfel incat sa stim cine, ce si cum nu ne lasa sa intram pe proprietatea noastra si sa-i chemam in justitie, nu stiu."

In urma cu jumatate de an, prin hotarare de Consiliu Local, autoritatile din Galati au decis sa exproprieze 20 de case, ca sa largeasca un bulevard din centrul orasului. Sumele oferite fostilor proprietari, conform evaluarilor, ajung pana la un milion de lei.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO