Florin Cioaba a fost inmormantat. Aproximativ 2.500 de oameni l-au condus pe ultimul drum

×
Codul embed a fost copiat

Florin Cioaba, autointitulatul rege al romilor, a fost inmormantat, vineri dupa-amiaza, in Cimitirul Municipal din Sibiu, la finalul unor ceremonii care au durat aproximativ sase ore si la care au participat, in total, circa 2.500 de persoane.

UPDATE 17:54 Cortegiul funerar al lui Florin Cioaba a ajuns, vineri dupa-amiaza, la Cimitirul Municipal din Sibiu dupa ce a strabatut aproape sapte kilometri, traseul fiind parcurs in aproape doua ore.

Pe drum, convoiul s-a oprit de mai multe ori pentru rugaciune, iar membrii familiei au aruncat monede, conform traditiei tiganesti. In acest timp, pe distanta dintre Soseaua Alba Iulia, unde este locuinta familiei Cioaba, si Cimitirul Municipal s-a circulat cu dificultate, traficul fiind dirijat de politisti, dar nu s-au inregistrat blocaje.

La cimitir, cortegiul a fost intampinat de peste o mie de persoane, astfel ca numarul participantilor la inmormantare a ajuns la aproximativ 2.500 de persoane. Sicriul a fost depus intr-un cavou facut din granit si marmura de Simeria, iar pastorii au tinut o slujba.

"Tatal meu a plecat la Dumnezeu si daca dumneavoastra pentru el nu mai puteti face nimic, puteti sa faceti pentru noi, familia, sa va rugati sa trecem si sa avem putere. Nu stiu cum putem rezolva aceasta problema, va multumim ca ati fost alaturi de noi si va raman profund indatorat", le-a spus Dorin Cioaba celor prezenti.

Citește și
Florin Cioaba, Elena Basescu
Elena Basescu a trimis, prin senatorul Ariton, o coroana de flori pentru Florin Cioaba
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dupa inmormantare, cei prezenti au fost invitati de familia Cioaba la un restaurant din oras.

UPDATE 13:00 Decizie surprizatoare la Sibiu inainte de inmormantarea autointitulatului rege al tiganilor, Florin Cioaba. Dupa ce au stat la sfatul batranilor pana tarziu in noapte, liderii etniilor au decis ca, inainte de funeralii, vor fi desemnati doi succesori.

Sute de oameni au venit, inca din zorii zilei, la funeralii, iar curtea palatului si strazile din zona au devenit neincapatoare. Printre participanti, Corneliu Vadim Tudor.

"I-am spus noului rege Dorin Cioaba ca, daca el a devenit fiul lui Basescu, este in acelasi timp fratele meu mai mic si-l voi ajuta, pentru ca are o opera grea: a-i civiliza, a-i educa, a-i crestina pe atat de multi tigani care n-au nici o vina ca au o inapoiere istorica."

Imediat dupa incoronare, se citeste testamentul lui Florin Cioaba, atit cel politic, despre conducerea tiganilor din tara si din strainatate, cat si cel personal, despre averea familiei. Mostenitorii, sotia si cei patru copii, dar si celelalte rude si apropiatii familiei, vor afla in mod public ce bani, case si firme vor primi fiecare.

 

UPDATE 11:30: Tiganii vor avea incepand de astazi doi regi. Daniel, fiul cel mic, va fi regele tiganilor din Romania, iar Dorin, fiul cel mare, va fi regele international al tiganilor.

Decizia a fost luata dupa ce "Sfatul Batranilor" a ramas la negocieri pana tarziu in noapte. Coroana lui Florin Cioaba va ramane la fiul cel mic, in timp ce pentru fiul cel mare a fost turnata de urgenta o coroana noua.

UPDATE 08:00 Pentru membrii Consiliului, orele nu au trecut insa in liniste. Incoronarea celui care ii va lua locul autointitulatului rege al tiganilor a iscat discutii aprinse si au fost voci care l-au desemnat drept urmas pe fiul cel mic, adica pe Daniel.

In cele din urma s-a ajuns la un punct comun: Dorin va fi incoronat, asa cum era stabilit, iar ceremonia va avea loc astazi, inainte de inmormantare.

Unii sustin ca, potrivit legii tiganesti, mezinul familiei, cel care de obicei locuieste cu parintii, mosteneste casa si averea. Asadar, spun ei, judecand dupa acesta regula, Daniel ar fi trebuit sa primeasca astazi coroana.

Constantin Ninel Potirca: "Am inteles ca au avut o discutie cei doi frati si Daniel i-a cedat coroana fratelui mai mare".

In urma discutiilor, membrii Consiliului au ajuns, in cele din urma, la un consens.

Bulibasa judetului Neamt: "Suntem de acord ca Dorinel Cioaba sa fie regele nostru".

Reprezentantul romilor din Tg. Jiu: "Este destept, are doua facultati, e mult mai emancipat decat bunicul lui, Ion Cioaba".

Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba: "Toti cei care vom fi aici vom putea spune 'A murit regele, traisca regele'".

Pe de alta parte, jo noapte, la sicriul lui Florin Cioaba, a fost pelerinaj. Sute de oameni si-au luat ramas bun de la el, iar pastori din tara si din strainatate au rostit rugaciuni.

Familia lui Florin Cioaba a fost impresionata si de vizita presedintelui. Iar Dorin Cioaba a declarat ca Traian Basescu e ca un al doilea tata pentru el.

Astazi, Florin Cioaba va fi condus pe ultimul drum. Apropiatii spun ca va fi o inmormantare simpla, iar o fanfara si mai multe coruri vor interpreta cantece religioase.

Zeci de politisti si jandarmi vor supraveghea funeraliile la care sunt asteptati 5.000 de oameni.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Dorin Cioaba:
Dorin Cioaba: "Voi fi incoronat rege al romilor, vineri. Traian Basescu e ca un al doilea tata"

Dorin, baiatul lui Florin Cioaba, il considera pe Traian Basescu un al doilea tata. Viitorul rege al tiganilor, care va fi incoronat vineri, inainte sa fie inmormantat parintele sau, a fost impresionat de vizita presedintelui la palatul din Sibiu.

Elena Basescu a trimis, prin senatorul Ariton, o coroana de flori pentru Florin Cioaba
Elena Basescu a trimis, prin senatorul Ariton, o coroana de flori pentru Florin Cioaba

Fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu, a trimis, miercuri, la Sibiu, o coroana de flori pentru autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, coroana fiind depusa la locuinta familiei Cioaba de catre senatorul PDL Ion Ariton.

Presedintele Traian Basescu a plecat de la locuinta familiei Cioaba dupa aproximativ 15 minute
Presedintele Traian Basescu a plecat de la locuinta familiei Cioaba dupa aproximativ 15 minute

Presedintele Traian Basescu a plecat, miercuri dupa-amiaza, de la locuinta familiei Cioaba, dupa aproximativ 15 minute, spunandu-le jurnalistilor ca nu vrea sa faca declaratii.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).