Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Cum au căzut într-o prăpastie doi alergători

Ultima actualizare: 05-10-2019 19:26

Un maraton montan organizat în Piatra Craiului s-a încheiat tragic. Doi sportivi, o femeie şi un bărbat, s-au prăbuşit 70 de metri în gol aproape în acelaşi timp şi în acelaşi loc.

Salvamontiştii care erau în zonă ca să supravegheze competiţia le-au sărit imedit în ajutor, însă rănile pe care le-au suferit au fost mult prea grave.

Startul s-a dat dimineaţă în Zărneşti iar sportivii trecuseră de jumătatea traseului când s-a produs nenorocirea. Femeia, în vârstă de 45 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a căzut prima. O altă alergătoare a văzut scena şi a sunat imediat la 112. În direct, sub ochii apelantei şi un bărbat de 39 de ani a căzut în aceeaşi praapstie.

Imediat în zona au salvamontiştii. Bărbatul avea ambele picioare fracturate iar salvamontiştii l-au coborât rapid la bază. Au avut inclusiv un echipaj al jandarmeriei cu girofar în faţă, însă starea alergătorului s-a agravat rapid şi s-a stins.

Sportivii s-au prăbuşit în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. Se pare că cei doi nu au văzut-o şi după o curbă strânsă la dreapta, cu un unghi de aproape 90 de grade, s-au prăvălit direct în hău.

MIRCEA VERGHELET, DIRECTORUL PARCULUI NAŢIONAL PIATRA CRAIULUI: „Pe zona vestică e specificul Pietre Craiului, e stâncărie, e grohotiş. A fost puţină ceaţă, probabil şi ud terenul în urma ploii de ieri.”

Bărbatul era din Cluj, era medic şi profesa în Anglia. Competiţia a fost oprită imediat după tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO