Fetiță de o lună, în stare gravă la terapia intensivă a Spitalului din Iași. Are COVID și e ventilată mecanic

30-11-2020 19:51

bebelus spital

O fetiță de o lună a ajuns în stare gravă la secția de terapie intensivă la spitalul din Iași. Micuța are insuficiență respiratorie severă provocată de COVID și acesta este considerat cel mai grav caz din Iași, de până acum.

Fetița a fost transferată luni de la spitalul din Suceava la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, cu insuficienţă respiratorie severă, potrivit news.ro.

Copilul a fost adus la Iaşi cu ambulanţa SMURD, fiind ventilat mecanic.

Iniţial, în cazul fetiţei existau doar suspiciuni de infecţie cu SARS-CoV-2, însă prezenţa virusului a fost confirmată în urma testării la Spitalul din Iaşi.

„Maşina de neonatologie SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună. A necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Copilul prezintă manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Se află internat în ATI la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

La Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi sunt internaţi în prezent şase copii diagnosticaţi cu coronavirus. Medicii afirmă că acest caz, al fetiţei de la Suceava, este cel mai grav înregistrat la spitalul din Iaşi până acum.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO