Fetita de 8 ani din Prahova, salvata de cea mai buna prietena dintr-o familie violenta. Cum a filmat-o copila

Ultima actualizare: 14-05-2017 06:37

O fetita de 8 ani dintr-un sat din Prahova a reusit sa scape de bataile primite acasa, ajutata de o prietena de aceeasi varsta. Aceasta i-a filmat ranile prietenei, a interogat-o ca un anchetator veritabil si a postat apoi imaginile pe internet.

Cei de la Protectia Copilului s-au sesizat imediat, au descins la Pietrosani si au luat fetita molestata din familie. Mama ei are dosar penal.

La doar 8 ani, fetita care filmeaza intelege perfect ca tratamentul brutal pe care il indura prietena ei nu este deloc normal. Pune intrebari ca un detectiv adevarat si strange probe care dovedesc gravitatea faptelor mamei.

Protectia Copilului Prahova a vazut filmul postat pe internet si a demarat ancheta. Cand inspectorii au ajuns in localitatea Pietrosani, fetita nu mai avea urme de bataie. Dar dovezile de pe filmarea au fost suficiente ca sa decida preluarea copilului in regim de urgenta.

Corina Nicola, purtatorul de cuvant al DGASPC Prahova: "Nu mai avea urme pe corp, dar din filmarea respectiva erau vizibile urmele respective si copilul a sustinut si in prezenta reprezentantilor nostri ca intr-adevar fusese lovita. Mama n-a recunoscut lucrul asta".

Ancheta a scos la iveala ca fetita de 8 ani nici nu mergea la scoala. In final, mama ei a fost de acord sa o dea in grija statului. A ramas langa ea baietelul mai mic de un an, dar specialistii Protectiei Copilului spun ca vor monitoriza situatia. Femeia are acum si dosar penal pentru violenta in familie.

Retineti acest numar de telefon: 116111. Aici copiii pot reclama astfel de situatii.

Statisticile asociatiei care a infiintat "Telefonul copilului" arata ca numarul cazurilor de abuz a crescut cu peste 45 la suta in 2016 fata de anul anterior. Cele mai multe cazuri violente, peste 65 la suta, se petrec in familie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO