Festin culinar tradițional reinventat în Iași de Ziua Națională a României. „Ieșenii gustă evenimentele culinare”
La Iași, localnicii și turiștii nu au lăsat să treacă Ziua Națională a României fără să guste din bucatele tradiționale, însă reinterpretate de chefi talentați.
De la masa copioasă nu au lipsit ceafa afumată în casă, brânza de oaie, slănina și țuica, toate însoțite de muzică lăutărească.
Chefii dintr-un restaurant din Iași au pregătit pentru petrecerea de 1 Decembrie un adevărat festin. Pasionați de gătitul românesc autentic, bucătarii s-au întrecut în rețete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ștefan Costin, chef: „Avem un picioruț de vacă care se gătește de vreo 18 ore. L-am învelit pentru ultimele două ore de gătire pentru că el devine foarte suculent și foarte fraged. Este mândria serii. Muncim la el o zi întreagă”.
Vali Judele, chef: „Am încercat să reinventăm afumăturile noastre de pe timpuri, de la bunici, cu diferite arome din zilele astea. Am afumat ceafa 9-12 ore. Mirosul e fantastic. Cotlet, tot de porc, tot afumat, tot atât timp. Slăninuța a fost ținută ca înainte - cu sare și puțină paprika”.
Concertul de muzică lăutărească veche a completat seara de 1 Decembrie și a adus voie bună.
Leonard Mihoc, organizator: „Am pregătit un festin culinar, niște preparate făcute doar de noi, în bucătăria noastră. Am avut și concert. Este full house. Ieșenii gustă genul acesta de evenimente culinare și concerte”.
Bogdan Simion Mihai, cobzar: „Ne bucurăm foarte mult că este a doua zi în care suntem sold-out la Iași. Pentru noi înseamnă o victorie personală pentru că ne permite să rămânem artiști independenți. Transmitem că e important să înțelegem cine suntem și că doar bătându-ne pe spate „ce frumoși suntem”, nu o să ajungem niciodată nicăieri”.
Pentru participanți, seara s-a dovedit excepțională.
Bărbat: „La mulți ani, România! La mulți ani, români”. Gusturi deosebite, atât bere, cât și mâncarea coaptă la jar”.
Bărbat: „Sărbătorim cu bere arămie, bere fără alcool, bere blondă și cu bucate alese”.
R: Cum e atmosfera?
Bărbat: „Minunată. De fiecare dată a fost o atmosferă minunată. Am venit cu prietenii din Roman să sărbătorim Ziua Națională”.
Ziua de 1 Decembrie s-a încheiat și la Iași într-o atmosferă veselă.