Fenomenul neplăcut care a apărut după închiderea Văii Oltului și anularea curselor TAROM. Ce au pățit mulți români
Închiderea pe timpul zilei a Văii Oltului și anularea curselor TAROM au umplut trenurile până la refuz. Cei care nu și-au făcut rezervare din vreme au constatat la gară că nu mai sunt locuri, în general, către mare și munte.
Iar dacă aveți totuși noroc și prindeți un bilet, tineți cont de faptul că pe caniculă se circulă cu viteză redusă și există riscul să găsiți saunăîin vagon.
Femeie: "E și coadă mare, e și cald, suntem obosite.
S-au terminat biletele la clasa a II-a și sunt numai la clasa I".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tânăr: "Vreau să merg la Constanța".
Reporter: "Ai găsit bilet?".
Tânăr: "Nu, nu au... Am cerut pentru astăzi și nu au".
În Gara de Nord, la ghișee s-au format cozi unde zeci de persoane au așteaptat chiar și o oră pentru a cumpăra un bilet de tren. Însă cei mai mulți călători au prins locuri doar la clasa I sau unii nu au mai găsit deloc spre destinația unde trebuie să ajungă.
Reporter: "Cât ați așteptat la coadă?".
Femeie: "Mult, cred că aproximativ o oră. Mi s-a părut exagerat de aglomerat".
La casele de bilete au ajuns și români care intenționau să zboare cu TAROM spre destinații din țară, dar care s-au speriat când au vazut ce s-a întâmplat luni.
Într-o situație similară sunt și cei care ar fi trebuit să meargă cu mașina pe Valea Oltului, închisă pe timpul zilei.
Deși a fost dublat numărul de garnituri care circulă pe ruta Sibiu - Râmnicu-Vâlcea sau Lotru, vagoanele sunt neîncăpătoare.
Este cerere și către mare.
Ada Meseșan, purtătorul de cuvânt al CFR Călători: "În principiu, vara, CFR Călatori e luat cu asalt de turiști. Faptul că s-au restricționat acea zonă pe Valea Oltului odată, acolo, CFR a intervenit cu suplimentare care să acopere necesarul mai ales a celor din zonă, a navetiștilor. S-au suplimentat tenurile soarelui cu încă 3.000 de locuri. La ora actuală sunt 21.000 locuri zilnic pentru trenurile soarelui".
La o simplă căutare pe site-ul CFR Călători, vedem că nu mai apar locuri disponibile spre Constanța din mai multe orașe ale țării.
Tânăr: "Încercam să mai găsesc locuri, dar nu mai sunt. Acum comunicăm să găsim locuri".
Reporter: "Prietenii tăi au reușit să-și cumpere bilet?".
Tânăr: "Unul dintre ei a reușit să cumpere bilet întors, eu mi-am luat bilet dus, acum nu am mai găsit loc de întors. Așa că ne mai planificăm puțin".
Și dacă vă urcați în tren pregătiți un evantai. Unii oameni au ajuns cu întârziere la destinație după ce locomotiva s-a defectat și au fost nevoiți să urce în alt tren care era deja plin.
Bărbat: "Este foarte cald, geamurile sunt deschise, e trenul plin".
Femeie: "Am stat fără aer condiționat, geamurile nu se deschid. Ni s-a spus să cumpărăm apă pentru că probabil o să mai stăm iar".
Reporter: "Cum sunt condițiile? Merge aerul?".
Călător: "Nu merge absolut deloc, o șansă foarte mică să meargă, e caniculă și mai ales în tren sunt 5-6 grade în plus față de cum e afară".
Călător: "Ne-am urcat în tren condiții relative civilizate, am ajuns cu 2 ore mai târziu, o căldură infernală, după Bacău aerul nu a mai mers".
Marți, site-ul CFR s-a și blocat din cauza numărului mare de accesări.